Kivonul Törökországból a PayPal

PayPal logó
Vágólapra másolva!
A netes pénzügyi rendszer nem hajlandó fejet hajtani a török kormánynak. Inkább leállítja tevékenységét Törökországban, minthogy helyi infrastruktúrát építsen az országba.
Vágólapra másolva!

A PayPal bejelentette, hogy június 6 után leállítja működését Törökországban. A felhasználók a PayPal fiókjukon lévő összeget ugyan ezután is átutalhatják maguknak bankszámlájukra, fizetéseket nem teljesítenek, és nem is kaphatnak. A cég szóvivője szerint ez ezernyi céget és több százezer ügyfelet fog érinteni.

Több ezer török céget érint majd a kivonulás Forrás: AFP/Eric Piermont

A szóvivő elmondása szerint olyan új szabályok léptek érvénybe az országban, amelyek arra kötelezik az IT-szolgáltatásokat, hogy az országban lokalizáljanak,

és építsék oda a török felhasználók adatait tároló szervereiket.

Ugyan a cég tiszteli az ország ezen vágyát, de elmondásuk szerint rendkívül nehéz minden egyes országban kiépíteni egy helyi infrastruktúrát, ez egy 200 piacon jelen lévő szolgáltatás esetében főleg körülményes.

Az Apple Oroszországgal veszett össze

Két évvel ezelőtt az Apple került hasonló helyzetbe: Oroszország azt kérte a cupertinói cégtől, hogy telepítsék át szervereik egy részét orosz földre, máskülönben

teljesen kitiltják az iCloud felhőtárat.

Vlagyimir Putyin elnök 2014 júliusában ratifikálta azt a törvényt, amelynek értelmében az orosz állampolgárok adatait tároló szervereknek az országon belül kell lennie.

Ennek kapcsán előbb a Facebook és Twitter közösségi oldalakkal került összetűzésbe Moszkva, majd az Apple került az oroszok célkeresztjébe, mivel felmerült a gyanú, hogy az iCloud felhőtár is szerepet játszott az NSA megfigyelési tevékenyének kiterjesztésében.