Már bőrszínt is lehet választani a Messengerben

emojik messenger
Az új emoji csomag
Vágólapra másolva!
Új emojikkal bővült a Messenger minden platformon, számos olyan érkezett, amivel a diverzitást szeretné növelni a cég.
Vágólapra másolva!

1500 új emojival bővült a Facebook Messenger. A hatalmas frissítés célja, hogy mindkét nem, valamint minden bőrszín jobban képviselhesse magát a szolgáltatásban.

Még több női figurát láthatunk eddig férfiasnak tartott munkakörökben, a Facebook elmondása szerint ezzel ők az első csevegőplatform, amelyen lehet küldeni egymásnak női szörfözőt úszót, futót, rendőrnőt.

A női karakterek már nem csak táncosok, vagy fodrászok Forrás: Facebook

Már arra is van lehetőség, hogy a felhasználó bőrszínt választhasson. Alapbeállításként megadható, hogy milyen árnyalatot használjanak az emojik, utána ezek automatikusan így jelennek meg. Például ha sötétet választunk, akkor a hüvelyujjas figura, és a többi is ilyen árnyalatú lesz.

Az elmúlt évben egyre többen kezdeményezték azt, hogy az emojik változatosabban fejezzék ki a világot. A Facebook szerint

a Messengeren küldött üzenetek tíz százalékában használnak az emberek emojit.

Az új emoji csomag Forrás: Facebook

Egységes emojik

Egy másik jelentős változás is van abban, ahogy a csevegő kezeli az emojikat: mindegy, hogy azt milyen platformon nézzük, egyformán jelennek majd meg, legyen az iOS-es, vagy androidos telefon.

Ez eddig nem volt egységes: páran a Facebook emojiját látták, mások azt a beépített gyári emojit, amit a telefon használ, vagy egyszerűen egy üres kockát. Ez sokszor félreértésekhez vezetett.