Nem lehet majd a böngészős Facebookból üzenni egymásnak okostelefonokon, a csevegéshez le kell tölteni a Messengert. 

Még több felhasználót próbál rávenni arra a Facebook, hogy letöltsék a mobilos Messenger alkalmazást. Hamarosan nem lehet majd üzenni telefonon a böngészős Facebookon keresztül, ahhoz  muszáj lesz letölteni a különálló Messenger appot. 

Néhány felhasználó már látja is az üzenetet a felületen, miszerint a beszélgetéseit áthelyezték Messengerbe, és hamarosan csak a Messenger appban nézheti meg őket. 

Az Endgadget szerint ez egyelőre még csak az androidosokat érinti, de idő kérdése, hogy az iOS-es készülékekre is megérkezzen. Valószínűleg az olyan soványított, wrapper verziókat is érinti majd a változás, mint a Metal vagy a Facebook Lite. 

Muszáj lesz letölteni a MessengertForrás: AFP

A Facebook azzal indokolta a lépést, hogy a legjobb szolgáltatást akarják nyújtani a felhasználóknak azzal, hogy a külön appba tereli őket. Hiszen ezért adták hozzá a videohívást, a gifeket, és a cég állítása szerint „körülbelül 20 százalékkal gyorsabban töltődnek be appon belül az üzenetek, mint a webes Facebookon”. 

Azonban azt figyelembe véve, mekkora üzletet jelent a csevegés, gyanítható, hogy más motivációk állnak a háttérben. Egyrészt ha a felhasználók a Messenger platformra költöznek, az nagyobb dominanciát ad a cégnek a csevegők piacán. Indulása óta 200 millióról 900 millióra nőtt a szolgáltatás felhasználói bázisa. 

Nem utolsósorban a hirdetések és szolgáltatások miatt is jobb a csevegőnek, ha ott üzennek a felhasználók.