A hétvégén feltörték Mark Zuckerberg Pinterest és Twitter fiókjait. A hackerek állítása szerint még a 2012-ben feltört LinkedIn kiszivárgott adatai közt találták meg Zuckerberg jelszavát, ami egyszerűen "dadada" volt.

Még a Facebook milliárdos alapítója sincs biztonságban a közösségi médiában, Mark Zuckerberg több profilját is feltörték a hétvégén. Facebookos profilja érintetlen maradt, de Pinterest és Twitter fiókjaiba bejutott az OurMine Team hackercsoport.

A csapat minden bizonnyal büszke volt eredményére, ezért ott hagyta kézjegyét a feltört profilokon. Zuckerberg Twitter oldalán azt is közzétették, hogy Zuckerberg a butácska „dadada” jelszót használta.

Aki az alapító Pinterest-oldalára tévedt, ezt az üzenetet látta: „Az OurMine Team törte fel". Egy azóta törölt tweetben azt állították a támadók, hogy az Instagram fiókját is fel tudták volna törni.

Saját Twitter-oldalukon üzentek is Zuckerbergnek, hogy nem rossz szándékúak, csak biztonságát szerették volna tesztelni. Arra kérték az alapítót, hogy írjon nekik privát üzenetet.

A hackelés tényét az is bizonyítja, hogy Zuckerberg már 2012 óta nem tweetel a konkurens oldalra, most viszont megjelent a hackerek által írt üzenet.

A fiókokról azóta törölte Zuckerberg a nyomokat.

Ezért kell jelszót változtatni

A hackercsoport üzenete szerint a jelszót a nagy 2012-es LinkedIn szivárgáskor kikerült adatok közt találták. Mint utólag kiderült, a támadás során több mint 164 millió felhasználó emailcíme és jelszava szivárgott ki. Többen úgy tartják, hogy a szivárgásért az adatokkal kereskedő Peace nevű hacker felelős, aki emellett 360 millió Myspace felhasználó adatait is ellopta. Ezt tartják jelenleg a valaha volt legnagyobb adatszivárgásnak.

Mióta fény derült az ellopott jelszavakra, azóta több híresség profilját is célba vették támadók. Hétvégén a Tenacious D zenekar, előtte pedig Katy Perry énekesnő Twitter-profilját törték fel.