A nyár nagy durranása lehet a koncertrajongók Vaterája

tickething
A nyár nagy slágere lehet
Vágólapra másolva!
A nyár nagy dobása lehet a Tickething nevű online piactér, amelyen keresztül szervezett keretek közt lehet koncertekre, fesztiválokra, előadásokra szóló jegyekkel kereskedni.
Vágólapra másolva!

Közel 50 milliót fektetett be a Prosperitás Tőkealap egy március végén indult magyar startupba. A Tickething a feleslegessé vált koncert, fesztivál és egyéb rendezvények belépőjegyeinek adás-vételére kínál online piacteret.

A szolgáltatást kevesebb mint két hónap alatt már több száz regisztrált felhasználó vette igénybe.

Facebookon kívül

Célja megkönnyíteni azok feladatát,

akik egy koncertre, fesztiválra még sem tudnak elmenni, és az utolsó pillanatban adnának túl a jegyükön.

Ugyanilyen hasznos azok számára, akik későn szeretnének hozzájutni a hőn áhított belépőhöz, s esetleg olcsóbban, mint a hivatalos ár.

Eddig jellemzően a koncertek facebookos eseményein, oldalain néztek körül a zenerajongók az ilyen helyzetekben. Ennek árnyoldala, hogy a szervezetlen keretek nem nyújtanak védelmet a visszaélések ellen.

A nyár nagy slágere lehet Forrás: Tickething

A Drukka Startup Stúdióból induló Tickething felületén olyan

biztonságosan, ellenőrzött módon lehet kereskedni,

mint a nagy online piactereken. Nem csak koncertre, de más eseményekre, színházi előadásokra, vagy akár sporteseményekre szóló jegyeket is fel lehet rakni.

Kelet-Európát is meghódítaná

A startup célja, hogy a befektetésből a következő másfél évben a kelet-európai régió további két országában is megjelenjenek, és piaci részesedére tegyenek szert. Középtávon a cél pedig

– fogalmazott Töreky Bence, a Tickething alapítója.