Világelsővé fejlesztik a magyar készenléti rendszert

ferihegy repülőtér rendőrség nemzetközi liszt ferenc
A közbiztonságra ügyelnek a repülőtéren
Vágólapra másolva!
Frissítést kap az Egységes Digitális Távközlési Rendszer, amelynek köszönhetően a magyar rendőrség, tűzoltóság, és a mentősök zavartalanul kommunikálhatnak majd egymással szabotázs esetén is.
Vágólapra másolva!

A világ legmodernebb készenléti távközlési rendszere lesz hamarosan az EDR (Egységes Digitális Távközlési Rendszer), az a zártkörű mobilhálózat, amely a magyar rendőrséget, határrendészetet, mentőket és tűzoltókat szolgálja ki – közölte az Airbus Defence&Space.

A gyártó Airbus Defence&Space fogja elvégezni a rendszer frissítését. Olyan öngyógyító funkciók bevezetésére teszi alkalmassá, amelyek a központi infrastruktúrát ért meghibásodás vagy szabotázs esetén is képesek fenntartani a teljeskörű kommunikációs szolgáltatást.

Vagyis biztosítják azt, hogy

a készenléti szervek zavartalanul kommunikálhassanak

speciális rádiókészülékeiken keresztül.

Az EDR legújabb képességei várhatóan az év végére lesznek elérhetők a fővárosban.

A hálózatnak jelentős szerepe van a megerősített határőrizetben is, a kritikus határszakaszok teljes lefedettségének biztosítása ezért kiemelt fontosságú.

Az Airbus a határvédelem támogatására a Pro-M Zrt. által megrendelt berendezések megérkezéséig felajánlott két új állomást, és annak telepítését, tovább javítva ezzel a lefedettséget.