Szúnyogriasztós tévét ad ki az LG

2016.06.08. 11:18

Nagy gondot okoz a malária terjedése Indiában, az LG ezért egy olyan televíziót készített az indiai piacra, ami elűzi a szúnyogokat a nappaliból.

A szúnyogok által terjesztett olyan betegségek, mint a malária vagy a náthaláz évente több ezer indiai életét keserítik meg. Az LG ezért úgy döntött, hogy piacra dob az országban egy olyan tévét, ami nem 4K-felbontással, vagy más látványos megoldásokkal csalogatja a vevőket, hanem azzal, hogy elűzi a szúnyogokat.

Ránézésre egyszerű TVForrás: LG

A cég kedden jelentette be a "Mosquito Away TV" készülékek megjelenését Indiában. Ezekben a modellekben olyan ultraszónikus eszköz van, ami hanghullámmal tartja távol magától a vérszívókat, a cég ígérete szerint bármilyen, emberekre káros sugárzás nélkül.

A legolcsóbb modell 32 colos, és 26,900 indiai rúpiába kerül (körülbelül 110 ezer forint). A legdrágább egy 43 colos variáns, ami már 47,500 rúpiás árcédulát kap, azaz közel 200 ezer forint.

Tavaly több mint 10500 náthalázas fertőzést jegyeztek India fővárosában ÚjDelhiben. India népességének csak 11 százaléka él olyan zónában, ahol nincs malária. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK