Felzárkózik az Apple a Facebookhoz

apple imessage boom
Vágólapra másolva!
Az Apple telefonos és táblagépes csevegője, a Messages is kap a színes-mozgó matricákat, emojikat, buborékeffekteket - csupa olyan dolgot, amit az olyan nagy konkurensek, mint a WeChat vagy a Facebook Messenger már egy ideje tudnak. Emellett a külsős fejlesztők is készíthetnek hozzá appokat. 
Vágólapra másolva!

Ősszel nagy frissítést kap az iPhone és iPad készülékek operációs rendszere, az iOS. Mint az kiderült az Apple fejlesztői konferenciájának első napján, az Apple sem akar lemaradni a nagy csevegőőrületről, és az iMessage is masszívan megújul, hogy a Messenger és a nagy csevegők által diktált trendeknek eleget tegyen.

Rögtön az emojikkal kapcsolatos változással kezdte a cég,

a kis figurák már háromszor nagyobbak lesznek,

mint eddig. Emellett az Emojify funkcióval lehet beírt szöveget átalakítani emojivá egy gombnyomással, legalábbis bizonyos figurákat.

Újdonság lesz még, hogy a szövegbuborékokat különböző animációkkal lehet látványosabbá tenni. Ezekből ötféle lesz, amelyek a bennük lévő szövegeket kisebbé, nagyobbá alakítják, de lehet választani olyan láthatatlan tintás effektet is, amivel csak simítással lehet feloldani a képernyőn a megkapott szöveget.

Az ujjunkkal pedig szövegeket, képeket rajzolgathatunk, küldhetünk a másiknak.

Az üzenetküldő támogatni fogja a rich linkeket is,

sőt előnézetet is megjelenít hozzájuk.

Appok is jönnek a csevegőbe

Ami fontosabb, hogy a csevegőt megnyitották a külsős fejlesztők számára is, akik appokat fejleszthetnek ahhoz. Az ökoszisztémát iMessage Apps névre keresztelte a cég.

A cég appon keresztül rendelt ételt a színpadi bemutatókor, de kapott Apple Music és Square Cash támogatást is a csevegő, különféle fuvarozós szolgáltatások is beépülnek.

Az appokat egy külön áruházból lehet majd letölteni a csevegőn belül,

pénzért lehet majd hozzájutni néhány matricacsomaghoz is.

Bővebb összefoglalónkat itt olvashatja az iOS 10-ről.