Gyerekeket tanít kódolni az Apple

2016.06.14. 10:26

Színes, játékos appot ad ki az Apple iPadre, hogy megtanítsa a programozás alapjaira a gyerekeket és a programozni vágyókat. 

Gyerekeknek és kezdőknek szóló edukációs appot jelentett be az Apple éves fejlesztői konferenciájának első napján. A Swift Playgrounds iPadre készült, a kódolást interaktív felülettel és játékos vonásokkal teszi szórakoztatóbbá.

Az app az Apple saját nyelvét, a Swiftet tanítja meg a felhasználónak, amit profi fejlesztők is használnak appok készítéséhez.

Játékos tanulásForrás: Apple

A program sablonokat is tartalmaz, amelyekkel kísérletezgetve a felhasználó rájöhet az összefüggésekre, a programozás logikájára, és annak mására készíthet egy saját alkalmazást is.

Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztési igazgatója szerint a Swift Playgrounds előnye, hogy ugyan könnyen érthető a kezdők számára, de egyben valódi kódokat is lehet vele készíteni. 

Az ötlet egyáltalán nem új, már számos olyan játékos, tanító appot lehet letölteni a digitális áruházakból, amelyek kódolni tanítják a gyerekeket. A program inkább a társadalmi felelősségvállalás szempontjából erősít a cég imázsán, másrészt a Swiftben történő fejlesztésbe húzhat be érdeklődőket.

Az app ősztől lesz elérhető ingyen az Apple App Store-ban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK