Az iPhone legidegesítőbb funkciója a múlté

iphone 6s icentre
Az új iPhone 6s egy budapesti iCentre boltban
Vágólapra másolva!
Megszabadulhat mostantól az iPhone gyári alkalmazásaitól, az Apple ugyanis elérhetővé tette mindet az appboltban, így már lehet törölni is őket.
Vágólapra másolva!

Ismerős az az érzés, amikor beköltözik egy új okostelefonba, és a gyártó előre telepített, de a felhasználó számára abszolút felesleges appokat szépen mappába rendezi, hogy ne foglalják a helyet, vagy rögtön elrejti őket, mert mást nem lehet csinálni?

Az Apple végre megoldotta ezt a problémát, a gyári alkalmazásokat elérhetővé tette az App Store-ban. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden további nélkül törölni is lehet őket a készülékről.

Elég hosszan nyomni az ikonra, hogy töröljük Forrás: MTI/Marjai János

Az iOS 10 egyik újdonsága lesz ez, legalábbis a mobilszoftver most kiadott, fejlesztőknek szánt verziója így működik. Kérdéses, hogy mire ősszel megjelenik az új operációs rendszer, benne marad-e ez a funkció.

A gyári alkalmazások eltávolítása ugyanúgy történik, mint a többi appnál:

elég hosszan rányomni az ikonra a kezdőképernyőn, majd az x-re bökni.

A rendszer figyelmeztet majd, hogy az adott gyári alkalmazás törlése milyen következményekkel jár majd: az Apple Watch app eltávolításához előbb le kell választani az órát a készülékről, míg a Mail app törlésével elveszhetnek az e-mailek, ha azokat nem tároljuk szerveren vagy iCloudban is.

A változás a következő gyári appokat érinti: Számológép, Naptár, Iránytű, Kontaktok (a névjegyek a Telefon appban még ott lesznek), Barátok, Home, iBooks, iCloud Drive, iTunes Store, Mail, Térképek, Zene, Jegyzetek, Podcastok, Emlékeztetők, Részvények, Tippek, Videók, Hangjegyzetek, Watch, Időjárás, illetve a News egy későbbi frissítéssel lesz eltávolítható.