A magyarok nyitottabbak, mint az európai átlag

Kult, A legmenőbb applikációk - A social médián túl, okos telefon, szem
Vágólapra másolva!
A magyarok az európai átlagnál sokkal intenzívebben érdeklődnek a technológiai innovációk iránt. Bár a magyar férfiak egy bizonyos korig fogékonyabbak az új kütyük iránt, mégis a nők jobban élvezik azok előnyeit. 
Vágólapra másolva!

A magyarok jóval nyitottabbak a technológiai újdonságok iránt, mint az európai átlag - derül ki a Samsung fogyasztói szokásokat vizsgáló friss kutatásából kiderül.

A magyarok 58 százaléka nyilatkozta azt, hogy figyelemmel kíséri az új innovációkat,

és 86 százalékuk mondta, hogy foglalkoztatják a közeljövőben vásárolni tervezett elektronikai eszköz tulajdonságai, szemben az európaiak 25, illetve 45 százalékával.

A magyarok információ éhsége a témában szintén jócskán meghaladja az európai átlagot: a megkérdezettek mindössze 2 százaléka érzi úgy, hogy leterhelik a folyamatos innovációkról szóló hírek, szemben az európaiak 13 százalékával.

Érdeklődünk a kütyük iránt Forrás: Samsung

Érdekel, de nem mindig értjük

A magyarok 21 százaléka nyilatkozta, hogy összezavarják az újabb és újabb technológiai szakkifejezések, míg az európai átlag csupán 12 százalék.

Előbbi adat összhangban van azzal is, hogy míg itthon a megkérdezettek alig 5 százaléka merte kijelenteni, hogy köztudatban forgó minden technológiai kifejezést érti, míg európai viszonylatban a megkérdezettek több mint 12 százaléka bízik az ilyen irányú jártasságában.

Egy korábbi felmérésből kiderült: a magyarok ötöde nem tudja, mi az a wifi Forrás: Flickr/Pablo Acuna

A férfiakat jobban érdeklik a trendek

Általánosan elfogadott nézet, hogy a férfiak sokkal fogékonyabbak a technológiai újításokra, jobban érdekli őket az elektronikai cikkek világa. Ezt a sztereotípiát a hazai válaszok is alátámasztják a 16 és 54 éves kor között. Ebben a korosztályban

háromszor több nő válaszolta azt, hogy úgy érzi, nem tudja nyomon követni a technológiai fejlődést, mint férfi.

55 év felett azonban érdekes módon fordul a kocka, és – ha nem is ekkora arányban, de – több férfi aggódik amiatt, hogy nem tud lépést tartani a fejlődéssel. Ez a fordulat Európában csak a 65 éves kor felett következik be.

A nők jobban élvezik a technológia előnyeit Forrás: Samsung

De a nők élvezik legjobban

Bármelyik korosztályt vizsgáljuk is, a nők minden esetben nagyobb százalékban válaszolták, hogy az élet minden területén élvezik a technológia vívmányok előnyeit.

A 16-24 éves korosztályban a legszembetűnőbb a különbség (férfiak 3 százaléka, nők 20 százaléka), ami a kor előre haladtával mérséklődik, de még 65 év felett is kétszer annyi nő érzi így, mint férfi.