Melegpornóval árasztották el az Iszlám Állam oldalait

2016.06.16. 11:46

Az orlandói tömeggyilkosság után az Anonymous hacktivista csoport megrohamozta az ISIS híveinek oldalait, és melegeket támogató üzenetekre, videók linkjeire cserélte a propagandát.

Az Anonymous hacktivista csoport egyik tagja az Iszlám Állam (ISIS) híveinek számos oldalát feltörte, majd azokon melegpornóhoz vezető linkeket, szivárványszínű zászlókat, és meleget védő üzeneteket helyezett el. 

A WauchulaGhost nevű hacker már több hónapja tulajdonít el dzsihádista Twitter-fiókokat, elmondása szerint eddig közel 1500 profil felett vette át az irányítást,  amelyek közül a Twitter azóta többet is felfüggesztett. 

Az orlandói tömeggyilkosság után azonban láthatóbb módon szerette volna felbosszantani a dzsihádistákat. „Meleg vagyok, és büszke”, valamint ehhez hasonló szlogeneket, melegpornóhoz vezető linkeket és szivárványszínű zászlókat helyezett el a profilokon.

„Az Orlandóban kioltott életekért tettem, úgy gondoltam, meg kell védenem azt, ami elveszett. Nem tolerálhatjuk, hogy ártatlan életeket vegyenek el” – írta meg a hacker a Newsweeknek. 

Nem a muszlimokat akarták megsérteni

WauchulaGhost nem fedte fel valódi nevét vagy tartózkodási helyét, csak annyit mondott, hogy az Egyesült Államokban él, és hogy a támadás közel volt az otthonához. Két társával, az Ebony és Yeti nicknevű hackerekkel szeretné továbbra is folytatni a kampányt. 

„Célunk nem a muszlimok megsértése. Az akciónk a szélsőséges dzsihádistákra irányul. A hackercsoportunk tagjai közül többen is muszlimok, és minden vallást tisztelünk, amely nem vesz el ártatlan életeket" – fejtette ki bővebben indítékait. 

Az ISIS régóta használ közösségi médiaoldalakat propagandára és toborzásra. A Twitter eddig több mint 125 ezer szélsőséges nézeteket terjesztő oldalt függesztett fel 2015 óta. 

A legvéresebb amerikai mészárlás

A legfrissebb jelentések szerint 50 halottja és 53 sebesültje van a floridai Orlando egyik melegbárjában vasárnap hajnalban történt támadásnak, amely az utóbbi ötven év legvéresebb ámokfutása. A párizsi Bataclan elleni támadás óta nem volt ekkora tömeges gyilkosság. 

A lövöldöző, a 29 éves Omar Mateen ellen az FBI már kétszer nyomozott, azt gyanították, szimpatizált az Iszlám Állammal. Mateen apja szerint fiának a melegekkel volt baja, nem vallási vagy politikai indokból ölt. Az Iszlám Állam magára vállalta a támadást. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK