Börtönbe megy a férfi, aki teleszemetelte a Facebookot

hacker Feltörték Vivien gyilkosának Facebook-oldalát
Vágólapra másolva!
Két és fél év börtönbüntetést kell letöltenie annak a hackernek, aki évek óta küldözget spameket különféle közösségi oldalakon. A magát "Spam Kingnek" hívó hacker félmillió Facebook-felhasználó életét keserítette meg.
Vágólapra másolva!

Több mint 27 millió spam üzenetet küldött szét a Facebookon egy hacker, amiért 30 hónap börtönt, és mellé 310 ezer dollár (közel 87 millió forint) bírságot is kapott. Sanford Wallace, másnevén „Spam King”, félmilliónál több Facebook-fiókot tört fel 2008 november és 2009 márciusa között.

A felhasználóknak külső weboldalakra vezető linkeket küldött, amelyek elhalászták a bejelentkezési adataikat, és hozzáfért barátlistájukhoz. Ezután elkezdte spammelni őket más oldalakra vezető linkekkel, így irányított forgalommal szerzett pénzt a hirdetőktől.

Ő a Spam Király

A hacker karrierje még a kilencvenes években kezdődött, akkor még fax üzenetek küldözgetésével tanulgatta a szakmát. Indított már ellene pert a Myspace és a Facebook is,

közel 1 milliárd dollár büntetést halmozott fel, amit nem tudott kifizetni.

A férfit több mint négy évvel ezelőtt fogták el a rendőrök, és csak mostanra sikerült beismerő vallomást kicsikarni belőle az ügyészeknek. A mostani ítélet az első olyan alkalom, hogy a Spam Király beismerte bűnösségét.