A Netflix halálát okozhatják a reklámok

2016.06.22. 16:45

Az előfizetők többsége inkább elpártol a Netflixtől, ha jönnek a reklámok a videostreamelés alatt. Márpedig a pletykák szerint épp ez a cég terve.

Források szerint a Netflix nemsokára elkezd hirdetéseket is értékesíteni, hogy újabb bevételi forrásra tegyen szert. Ennek köszönhetően még több pénzhez jutna a cég anélkül, hogy tovább kéne emelnie az előfizetési díjat. A Hulu már él ezzel a lehetőséggel, és úgy tűnik, a Netflix is követheti példáját. 

Az Allflicks.net portál felmérést készített a legfontosabb bevételi forrást biztosító előfizetőkkel. Több mint 120 embert kérdezten meg a Reddit fórumán arról, mennyire örülnének, ha igaznak bizonyulnak a pletykák.

Feltették a kérdést: ha a Netflix elkezdene hirdetéseket mutatni, akkor törölnék-e előfizetésüket? 74 százalék igennel válaszolt.

Sok felhasználó inkább nem használná tovább a NetflixetForrás: Allflicks.com

Egy másik kérdésben arról érdeklődtek, hajlandóak lennének-e fizetni inkább többet, minthogy reklámokat lássanak. Erre a felhasználók 90 százaléka igennel válaszolt.

57 százalékuk lenne benne abban, hogy 1-2 dollárral megemeljék az előfizetés árát, de már csak 22 százaléknak fűlne a foga egy 2-3 dolláros emeléshez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK