Szétszedhetik a robotot, ami már kétszer is megszökött

promobot
Az út közepén fogyott ki belőle a szusz
Vágólapra másolva!
Nem minden nap lát olyat az ember, hogy egy robot okoz forgalmi dugót. Oroszországban ez kétszer is megtörtént egy héten belül. A szökevényt lehet, hogy ezért szét is szerelik.
Vágólapra másolva!

Június 16-án játszotta ki először alkotóit az orosz Promobot IR77 nevű robot, aki kislisszant a Promobot Laboratories egyik kapuján. Az eset most megismétlődött, ráadásul csak pár nap kellett ahhoz, hogy újra megtörténjen.

A mérnökök épp a robot tárgyfelismerő, helyzetmeghatározó rendszerét tesztelték az udvaron, mikor is az egyik szakember nyitva hagyta az egyik kaput. A robot elhagyta a tesztterületet, és a városba szökött. 50 métert tudott haladni, ennél azért nem jutott messzebb, mert akkumulátora lemerült.

Ezután 40 percig állt egy út közepén,

ahol forgalmi dugót idézett elő.

Az út közepén fogyott ki belőle a szusz Forrás: Promobot

Promobotot ügyfélszolgálati feladatokra tervezték, de képes ellátni promóteri, idegenvezetői feladatokat is. Ehhez mesterséges intelligenciát, beszédfelismerést, és akadályelkerülő rendszert is kapott.

Promóternek, ügyfélszolgálatosnak, idegenvezetőnek tervezték Forrás: Promobot

Itt a vége, fuss el véle?

A robotnak újabb verzióját is fejlesztik már, és úgy tűnik, hogy a rosszul működő, folyton elszökő példány napjai meg vannak számlálva.

„Már kétszer is megváltoztattuk a mesterségesintelligencia-szoftvert” – mondta el a Mirrornak a cég alapítója, Oleg Kivokurckev.

A szökevénynek már rajongói is vannak, akik kommentekkel bombázták a Promobot YouTube-csatornáját, hogy kegyelmezzenek neki.

Sejthető, hogy a szökés nem volt véletlen, többek szerint is így szeretne kis reklámot szerezni magának a cég a robot szeptemberi bemutatása előtt, ami a TechCrunch Disrupt konferenciáján lesz.