A nyári fesztiválok, nyaralások alatt jellemzően megnő a diákok mobilos adatforgalma is, hiszen gyakran töltik az időt távolt a vezetékes nettől, vagy wifi hotspottól. A Telekom pár giga bónusz adatforgalmat ad a főiskolásoknak ezen időszak alatt, amennyiben elvégeznek egy pár perces regisztrációt.

A főiskolásoknak is kedvez a nyári időszakban a Telekom: a Netrehajtok promóció keretén belül júliusban és augusztusban havi 3 gigabájt bónusz adatforgalmat ad azoknak a Telekom előfizetőknek, akik aktív tanulói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyar felsőoktatási intézményben, és legkésőbb június 30-ig regisztrálnak a www.fesztrehajtok.hu oldalon. 

A Telekom korábban bejelentette azt is, hogy eltörölte a mobilinternet adatkorlátot minden Magenta 1 és Magenta 1 Business kedvezménycsomagban, de gondoltak azokra is, akik még nem vonták össze szolgáltatásaikat a Magenta 1-be: a Next és Next Business előfizetőknek megduplázták a felhasználható adat mennyiségét, ami az előfizetésük teljes időtartamára szól. További részletek elérhetők a www.telekom.hu oldalon.