Kiderült az új Android neve

android N
A nugát tűnt a legjobb választásnak
Vágólapra másolva!
Bejelentették az Android N kódnéven futó, legújabb Android-verzió hivatalos elnevezését: a várt Nutella helyett a Nougat lett a befutó.
Vágólapra másolva!

Csokis-mogyorós édességről kapta nevét a legújabb, 7.0-ás Android rendszer. Mint ismert, a Google rendszerint valamilyen finomságról nevezi el az új Androidokat a Cupcake óta, mindig egy betűvel tovább ugorva az ábécében.

Most először történt olyan, hogy a cég a felhasználókat is belevonta a dologba, éves fejlesztői konferenciája után kérte őket arra, hogy küldjék el saját ötleteiket. Feldobták lehetőségként a túl egészségesnek hangzó Nectarine-t, Nagasarimot, a sós Nachost, a Noodlest, valaki pedig viccesen a Nollipopot és Narshmallowt is.

A nugát tűnt a legjobb választásnak Forrás: Android - Twitter

Többek szerint is a Nutella volt a legesélyebb, ám egy márka már volt a sorban, a Kitkat. Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója még lehetséges befutónak tartotta a Neyyappam nevű indiai édességet is, ám ennek kiejtése nehéz lett volna az amerikaiak számára.

Az indiai rizses édesség, a Neyyappam is vonzónak tűnt Forrás: Wikipédia

Az is különlegessé tette a bejelentést, hogy első alkalommal választotta ehhez platformul a cég a Snapchatet.

A korábbi Androidok

Alpha (1.0), Beta (1.1), Cupcake (1.5), Donut (1.6), Eclair (2.0–2.1), Froyo (2.2–2.2.3), Gingerbread (2.3–2.3.7), Honeycomb (3.0–3.2.6), Ice Cream Sandwich (4.0–4.0.4), Jelly Bean (4.1–4.3.1), KitKat (4.4–4.4.4), Lollipop (5.0-5.1.1), Marshmallow (6.0)

Az Android 7.0 valószínűleg ősszel gördül ki (bár pontos megjelenési dátumot még nem jelentettek be), első körben Nexus készülékekre. Jelenleg a béta teszt második fázisában van a Nougat.

Hogy milyen újdonságokat hoz az új rendszer, kapcsolódó cikkeinkben elolvashatja.