Minden weboldal a virtuális valóságba költözik

google chrome
Sundar Pichai
Vágólapra másolva!
A Google már dolgozik az androidos Chrome böngésző olyan verzióján, amelyben minden weboldal a virtuális valóságban jelenne meg.
Vágólapra másolva!

A Google-nek komoly tervei vannak virtuális valósággal (VR), ahogy az a cég éves fejlesztői konferenciáján is kiderült: nemcsak bejelentették saját VR-platformjukat, a Daydreamet, de a webes böngészést is VR-ral tennék látványosabbá.

A Road to VR értesülései szerint a Chrome legutóbbi béta-verziójában és a fejlesztőknek szánt Chrome Dev for Androidban is számos erre utaló jel van.

Bekeményít VR-ban a Google Forrás: AFP/Kimihiro Hoshino

A Chrome béta-verziója WebVR-támogatást kapott, ami lehetővé teszi, hogy egy adott weboldalt VR-ban jelenítsen meg a böngésző. A Chromium-guru, François Beaufort blogbejegyzésében pedig az olvasható, hogy a fejlesztői Chrome Devben egy külön VR-héj található, aminek köszönhetően a jövőben a mobileszközök is képesek lesznek a VR-os böngészésre.

A portál szerint ez még nem működik megfelelően, de csak idő kérdése, és a VR-mód felbukkan a stabil béta-verziókban. Ennek majd akkor lesz értelme úgyis, ha a Daydream platformot kiadja a cég.

Minden oldalt így látunk majd

Jelenleg úgy nézhetünk VR-ban weboldalakat, hogy rendszerint le kell venni a headsetet akkor, ha egy nem VR-hoz készült oldalra tévedünk. A Google megoldásával azonban minden egyes, nem VR-ra tervezett oldal VR-ban jelenne meg. Az asztali felhasználók ezt Oculus Rifttel vagy HTC Vive-val élvezhetik majd, ha elkészül a desktopos verzió is.

A cég nemrégiben azt is bejelentette, hogy a Google Play Áruházban dedikált VR-szekció nyílik, ahol egybegyűjtve láthatjuk az ilyen appokat és játékokat.