Rég várt funkció jön a mobilos Google Térképbe

Google Maps távolság
Vágólapra másolva!
A nyaralások apropójából új funkciókkal bővül a mobilos Google Térkép alkalmazás: telefonon is meg lehet majd adni több megállót tervezéskor, nem csak az úticélt. Az Idővonalak funkción belül pedig naplót készíthetünk a korábbi utazásokból.
Vágólapra másolva!

Hosszú ideje várt funkciót kap meg Google Térkép mobilos appja: már nem csak A-ból B-be tervezhető útvonal, hanem több megállót is közbeiktathatunk. Ez eddig elérhető volt a szolgáltatás webes verziójában, ugyanígy működik majd androidos és iOS-es készülékeken is.

Először az androidosok kapják meg a frissítést, később az iPhone-osok. A frissítés fokozatosan gördül ki a Google rendszerére, ezért még nem mindenki számára elérhető.

Plusz megállókat úgy adhatunk majd hozzá az úthoz, hogy a jobb felsősarokban látható három ponttal hívjuk elő az "Add Stop" lehetőséget. Így nem csak A-ból B-be,

de A-ból D-be tudunk eljutni B-n és C-n keresztül.

A Google szóvivője szerint 10 megállót adhatunk meg egy útvonal részeként. Ez akkor különösen hasznos, ha megállókat, pihenőhelyeket is szeretnénk beiktatni.

Így lehet majd használni a funkciót Forrás: Google

Élménynaplót is készíthetünk

Ezen felül egy olyan frissítés is érkezik az app Idővonal funkciójába, ami egy naplót készít a korábban megtett utakból. A felhasználó ezekhez jegyzetet készíthet, hogy később visszanézhesse, miért járt ott és milyen élményeket szerzett. Ha készítettünk képeket is adott a helyszínen és feltöltöttük a Google Fotókba,

azokat automatikusan behúzza a naplóba.

Egy edzés dokumentálása képekkel Forrás: Google

Ugyan éves fejlesztői konferenciáján nem tett említést a cég a Térkép szolgáltatás frissítéseiről, az utóbbi hónapban több hasznos dologgal is bővült. A héten például a műholdképek egy részét cserélték részletgazdagabb felvételre, amelyek már az új műholddal készültek.