Hatalmas siker volt a világ első olyan fesztiválja, ami a virtuálisvalóságbeli pornóról szólt. Akkora tömeg gyűlt össze, hogy a rendőröknek és szervezőknek még idő előtt le kellett fújniuk a rendezvényt.

Tokióban rendezték meg a világ első VR pornófesztiválját, az Adult VR Festát, ahol a szexuális kiegészítők, a pornó és a virtuális valóság (VR) kapcsolata volt a főszerepben. A VR filmeken túl segédeszközöket is lehetett látni, többek közt különféle robotikus, örömszerző kütyüket.

A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte, már a kapunyitás előtt felmerültek az első problémák: túl sokan próbáltak bejutni a helyszínre. Még azok is hatalmas sorral szembesültek, akik jó pár órával a nyitás előtt érkeztek meg.

Akkora tömeg gyűlt össze, hogy az már irányíthatatlan volt és balesetveszélyes. A szervezők és a rendőrség végül megszakította a fesztivált, az ajtóhoz közel álló húsz emberen kívül több embert nem engedtek be.

Azonban nem vetették el a folytatás ötletét, elárulták, hogy a következő eseményt sokkal nagyobb helyen rendezik meg.

Nem fért oda mindenki a legújabb eszközökhözForrás: 20to4000.hatenablog.com

Egymilliárd dolláros piac

A VR-pornóval kapcsolatos keresések az elmúlt 20 hónapban 10 ezer százalékkal ugrottak meg.

Elemzők szerint a VR-pornó 2025-re egymilliárd dolláros piaccá nő majd az Egyesült Államokban, ez a harmadik legmeghatározóbb része a VR-szektornak a videojátékok (1,4 milliárd dollár), és a focival kapcsolatos tartalmak után (1,23 milliárd dollár). A kereslet Japánban ennél is erősebb lesz az erotikus tartalmak iránt.

A PornHub nevű pornóoldal elsőként indított el idén márciusban egy olyan szekciót, amit kifejezetten a virtuális valóságnak szentel. Az egyik legnépszerűbb felnőttfilm-oldal a BadoinkVR-ral együtt biztosít prémium VR-tartalmat. Corey Price, a Pornhub elnöke szerint a virtuális valóság a következő lépcsőfok a felnőtt-szórakoztatóiparban, így az ő felelősségük, hogy a megfelelő technológiát biztosítsák nézőiknek. Az élményről szóló tesztünket itt elolvashatja.