Fotóival hirdették a Huawei-Leica mobilt, belebuktak

huawei fail
Vágólapra másolva!
Egy Canon DSLR fényképezőgéppel készült fotóval reklámozta legújabb csúcsmobilját a Huawei. A P9 fő erőssége a Leica kamera, ami valóban remek felvételekre képes. Ám a marketingesek egy kétértelmű poszttal azt sugallták, hogy a neten kitett képhez a csúcsmobilt használták, holott nem. A cég elnézést kért a félrevezető kommunikációért.
Vágólapra másolva!

A Huawei P9 okostelefon különlegessége a Leica által gyártott két hátlapi kamera, amellyel a fotósokat próbálja megszólítani a cég. A kínai gyártó ennek érdekében rendszeresen posztol a telefonnal készített, meggyőző fotókat, ám legutóbb

kínos helyzetbe hozta magát.

A Google+ közösségi oldalon egy olyan fotót tettek közzé, ami valójában Canon EOS 5D mark III géppel készült - habár a bejegyzés szövege azt sugallta, hogy az új csúcsmobil hardvere képes ilyen minőségre. A turpisságra az AndroidPortal újságírója jött rá, aki megnézte a fotó adatait.

Nem volt egyértelmű, mivel készült Forrás: Huawei / Google+

A poszt arról szólt, hogy a naplementében fotóztak le egy hölgyet, és hogy a Huawei P9 Leica lencséi

ellenfényben, gyengébb fényviszonyok mellett is jó képeket készítenek.

Arra buzdították a felhasználókat, hogy küldjenek ők is okostelefonnal készült, naplementés fotókat.

A posztot azóta törölték, a Huawei pedig azt válaszolta a The Verge megkeresésére, hogy a fotó egy Huawei P9 reklám készítése közben készült, és inspirációként osztották meg a követőkkel. Elnézést kértek, amiért félrevezető volt a kép szövege.