Jégvarázsos műkezet kapott a 9 éves kislány

sienna college, Jégvarázsos műkezet kapott a 9 éves kislány
Vágólapra másolva!
Harminc darab, 3D-nyomtatott műanyagdarabkából áll egy kilencéves kislány műkeze, amit a Jégvarázs mese alapján készítettek el neki a főiskolások.
Vágólapra másolva!

A Siena College diákjai különleges ajándékot készítettek egy 9 éves kislánynak, aki jobb kézfej és csukló nélkül született. Karissa Mitchell egy olyan protézist kapott, amit kedvenc Disney-meséje, a Jégvarázs ihletett.

A művégtag 3D-nyomtatással készült, kristálykék színben pompázik, és hópelyhek díszítik. Összesen 30 műanyagdarabból áll, ezeket körülbelül 30 óráig tartott kinyomtatni, majd két órába telt összeállítani.

A diákok az egyetem fizikalaborjával együtt valósították meg a protézist, az eNAbLE projekt keretén belül. Ők készítettek korábban egy Vasember témájú protézist is egy ötéves kisfiúnak.

Karissa focista szeretne lenni, ha nagy lesz, és anyukája elmondása szerint már megszokta az új protézist. A kislány folyamatosan gyakorol, hogy ne csak plüssállatokat tudjon felemelni, hanem egy vizespalackot is.

Idővel pedig szeretne megtanulni vele írni.

A Jégvarázs azért a kedvenc meséje, mert könnyen tud azonosulni a főhősnővel, Elzával - ő már csak tudja, milyen az, ha valaki különbözik a többiektől.