Többen keresnek pokémont, mint párt

pokego
Vágólapra másolva!
Egy hét sem telt el a Pokémon Go mobiljáték megjelenése óta, az emberek teljesen megőrülnek érte, holott még csak pár régióban érhető el. Hogy a Nintendo nagyot robbantott, nemcsak az bizonyítja, hogy egekbe szöktek a részvényeik, de az is, hogy a Pokémon Góval hamarosan többen játszanak naponta, mint ahányan használják a Twittert. A programot már több telefonra rakták fel, mint ahányon rajta van a Tinder.
Vágólapra másolva!

A SimilarWeb felmérése szerint a július hatodikán megjelent Pokémon Go játékosainak száma nemsokára túlszárnyalhatja a Twitter napi aktív felhasználóinak számát is az eddigi tendencia alapján. Holott hivatalosan még csak

az Egyesült Államokban, Új-Zélandon és Ausztráliában

jelent meg a program, nem is világszerte.

A szörnyecskékkel mindennap foglalkoznak, a Twitterrel nem Forrás: SimilarWeb

A játékot fejlesztő Niantic Labs egyrészt azért élesíti fokozatosan a játékot, mert a szerverek már most is sokszor túlterheltek a hatalmas érdeklődés miatt. (Ők készítették amúgy az Ingress nevű játékot is még a Google részeként, ám 2005-ben függetlenként kiváltak a cégből.)

Lenyomta a Tindert is

A Pokémon Go megjelenése után 48 órával már

az androidos készülékek 5,6 százalékán fenn volt az Egyesült Államokban,

és több telefonra telepítették, mint ahányon fenn van a legnépszerűbb társkereső app, a Tinder. Az érintett régiókban a Google Play Store listáján olyan óriások közt áll a napi letöltések száma alapján a játék, mint a Facebook, az Instagram vagy a Snapchat.

Fontos megjegyezni: ezek az adatok az androidos készülékekre vonatkoznak, de valószínűleg iOS-es készülékeken is hasonló eredményt kapnánk.

Lába kélt a játékosoknak

A Google Trends szerint a Pokémon Go az egyik oka annak is, hogy az amerikaiak az app megjelenésének napján

rengetegen kezdtek el kilométert átváltani mérföldbe,

hogy megtudják, pontosan mekkora távolságot kell gyalogolni a következő zsebszörny befogásáig.

Sétára csábít a játék Forrás: Google Trends

Mi ez az őrület?

A rajongásnak más, szemmel látható jelei is vannak: bizonyára már mindenki hírfolyama, Twitter-fala a játékkal van tele, és még mindig naponta kérdezik meg emberek, miről is van szó.

A Pokémon GO tulajdonképpen egy kiterjesztettvalóság-játék, mely

GPS-koordináták segítségével juttatja a felhasználót a kis szörnyecskék nyomára.

Hasonlít a népszerű geocachinghez, amikor eldugott ládákat keresünk a természetben, GPS-koordináták alapján, csak itt kis szörnyeket kapunk a pokélabdánkba.

A játékosnak annyi a dolga, hogy a való világban követi a telefon jeleit, majd ha eléri a vadászzónát, betájolja az állat helyzetét. Ha elég közel került a pokémonhoz, akkor le kell győznie azt egy másik zsebszörnnyel. Amennyiben ez sikerül, az állat bekerül a gyűjteményébe, ahol fejleszthető, bevethető lesz.

Az .apk fájl beszerzésével bármelyik régió lakosa feltelepítheti, de sokan regisztráltak be egy másik iTunes-fiókot is, hogy megkerüljék a korlátozást. A fejlesztők elmondása szerint

hamarosan Kanadába és Európába is megérkezik hivatalosan.