Vége a viszontagságos időknek, amikor trükközni kell, és egy bétaprogramot telepíteni: Magyarországon is hivatalosan elérhetővé vált a Pokémon Go.

Megjelent hazánkban is a Pokémon Go, immár ingyenesen letölthető a Google és az Apple appboltjaiból. (A lenti linkre kattintva, már telepítheti is.)

Letölthető: Google Play, App Store

A játékot fejlesztő Niantic Labs azért élesíti fokozatosan a játékot, mert a szerverek már most is sokszor túlterheltek a hatalmas érdeklődés miatt.

Megjelent a magyar appboltban isForrás: Origo

Első körben csak az Egyesült Államokban, Ausztráliában, és Új-Zélandon jelent meg, aztán következett Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország, és Portugália. Július 16-án, egy héttel a megjelenés után újabb 26 országgal bővült a lista:

Azonban a cég vezérigazgatója azt szeretné látni, ha a játék viszonylag hamar mintegy 200 országban válna elérhetővé. Ugyanakkor John Hanke nem bocsátkozott részletekbe, hogy mikor hol fog hivatalosan is megjelenni a Pokémon Go.

Rekordnépszerűség

A játék azóta vezeti a letöltési listákat, hogy július hatodikán megjelent az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Rekordidő alatt: indulása után négy és fél órával első lett az ingyen letölthető appok toplistáján Amerikában. Rekordsebességgel, mindössze 14 óra alatt vált az első számú, legtöbb pénzt hozó appá - összehasonlításképp a Clash Royale-nak ehhez 57 óra kellett.

Többen keresnek Pokémont, mint párt

A SimilarWeb felmérése szerint a július hatodikán megjelent Pokémon Go játékosainak száma nemsokára túlszárnyalhatja a Twitter napi aktív felhasználóinak számát is az eddigi tendencia alapján.

Szinte mindenki rá van kattanva a játékraForrás: AFP/William West

Megjelenése után 48 órával már az androidos készülékek 5,6 százalékán fenn volt az Egyesült Államokban. A játékot több telefonra telepítették, mint amennyin fenn van a legnépszerűbb társkereső app, a Tinder.

A napi letöltések száma alapján olyan óriások közt szerepel a Google Play áruház listáján, mint a Facebook, az Instagram vagy a Snapchat.

A játék kiadása után a Nintendo részvényei szárnyalni kezdtek, közel megduplázódott a cég értéke: nyolc nap alatt 90 százalékkal nőtt. Az App Annie elemző cég úgy becsüli, hogy évente 1 milliárd dollárt is hozhat majd a játék.