Több ezer ember jelent meg a New York-i Central Parkban, miután egy ritka pokémon jelent meg ott. Ez a valaha volt legvalóságosabb, és úgy tűnik, legveszélyesebb játék.

Több ezer ember lepte el a New York-i Central Parkot. A videók alapján úgy tűnik, mintha ez egy spontán tömegdemonstráció kezdete lenne, amelyre gyalog, futva, biciklivel és autókkal érkeztek tömegével az emberek.

De mi is történt pontosan?

Megjelent a Pokémon Go térképén egy Vaporeon, őt próbálták meg befogni a játékosok. A zsebszörny maga nem ritka, ugyanakkor az, hogy találunk egyet a szabadban, na az már igen.

A legtöbb felhasználó egy Eeves felfejlesztésével szerzi be ezt a pokémont, azonban ez rengeteg időt és energiát igényel, és mindössze az esetek 33 százalékában sikerül, többségében egy Jolteon vagy Flareon lesz belőle inkább.

Amikor tehát Pokémon Gót játszik az ember, és megjelenik egy ilyen ritka zsebszörny egy adott helyen, az emberek futni kezdenek, hiszen amilyen ritkák, olyan rövid idő áll rendelkezésre befogni őket.

Épp ezért volt, hogy a több millió lakosú New Yorkban ekkora aktivitást váltott ki sok ezer emberből a Vaporeon megjelenése. Már csak az a kérdés, hogy ha egy még ritkább Zapdos bukkan fel, tömeglázadás tör ki?