Androidos telefonokról iPhone-okra cseréli felszerelését az amerikai hadsereg, mert a mobilok túl sokszor fagynak le - fontos műveletek esetén így értékes perceket vesztenek el.

Az Egyesült Államok Különleges Műveleti Parancsnoksága (SOCOM) iPhone-okra fogja cserélni eddig használt androidos készülékeit - állítja a Military.com portál.

A katonák eddig a számukra összeállított Android Tactical Assault Kitet használták, a Samsung Galaxy Note egy speciális változatával. Ezek az átalakított Samsung okostelefonok rádiójellel is tudják követni a katonák pozícióját a térképen, és a drónok által készített felvételeket is bárhol meg tudják nézni.

Értékes perceket vesztenek el, ha lefagy a telefonForrás: Image Source/Sean Murphy

Az új taktikai csomagban azonban már iPhone 6s telefonok lesznek. Ugyan a hadsereg nem erősítette meg a cserét, belsős források szerint az androidos készülékek sokszor lefagytak, ezért gyakran kellett azokat újraindítani. Az iPhone-t viszont stabilabb, megbízhatóbb eszköznek tartják.

Túl sokat fagytak

Az eddig használt androidos telefonok küszködtek az osztott képernyős katonai programmal is. A forrás szerint akkor telt be a pohár, amikor egy művelet során útvonalat kerestek a katonák, de a telefon lefagyott, így értékes perceket vesztettek az újraindítás miatt.

Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai hadsereg Apple-termékeket ad a katonák kezébe. 2010-ben az Irakban és Afganisztánban harcoló egységeknek adtak iPod Touch készülékeket, amire különféle nyelvi csomagokat telepítettek, köztük arabot, kurdot, pastut.