PokéDates lesz annak a randiszolgáltatásnak a neve, amelyen keresztül Pokémon Go túrára kereshetnek párt az egyedülállók. Számítógépes algoritmusok helyett emberi moderátor csapat találja ki, hogy ki lehetne alkalmas társ egy vadászatra.

Hamarosan elindul a cseppet sem hétköznapi PokéDates randioldal az Egyesült Államokban, ahol mint nevéből is kiderül, pokémonok adják az ismerkedés apropóját. Regisztrációkor nem csak az életkort és a megszokott adatokat kell megadni, hanem azt is, hogy milyen pokémonokat kedvel az illető.

Érdemes minél pontosabban körülírni, hogy milyen partnert (PokéMate-et) keresünk, és mikor van szabadidő kimenni a szabadba közösen vadászni.

Találd meg a saját Ashedet, vagy Misty-det!Forrás: Origo

A PokéDate ezután összepárosítja a felhasználókat, és megad nekik egy mindkettőjük számára alkalmas időpontot, és egy pokéstop helyszínt a találkozóra. Utána indulhat a vadászat, és a közös, kötetlen játék során pedig kialakulhat bármi, ha szimpatikus egymásnak a két játékos.

A randi maga drága mulatság lesz: az első randi ingyen van, a másodikért már 20 dollárt kell fizetni - azaz körülbelül hatezer forintot.

A PokéDates eleinte csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, de később több régióban is szeretnék elindítani.

Emberek választanak

A projekt nem teljesen új, a már létező Project Fixup nevű oldalon alapul. A 2012-ben indult szolgáltatást az teszi különlegessé, hogy a párokat emberi csapat válogatja össze, nem egy algoritmus.

Ugyanígy fog működni a PokéDates is, hasonló érdeklődési kör alapján fogja párosítani az embereket - attól függetlenül, hogy éppen a kék Mystic, a piros Valor, vagy a sárga Instinct csapatban játszanak.