Egy 2001-es rendelet (fatva) értelmében tilos a pokémonos játékok használata a hithű muszlimok számára - közölte Szaúd-Arábia legfelsőbb vallási hivatala az Arab News híroldallal.

A jogi kérdésekkel foglalkozó állandó bizottság véleménye szerint a Pokémon Go egyfajta szerencsejáték, amelyet az iszlám vallás szigorúan tilt. Az új Pokémon Go ebből a szempontból pontosan ugyanolyan, mint a régi - nyomatékosította Sejk Száleh al-Fauszan helyi jogtudós.

Börtön jár érte

Őrizetbe is vettek három, Pokémonra vadászó fiatalt Szaúd-Arábia déli részén, a dzsaszáni repülőtér parkolójában, mert felvételeket készítettek a létesítményről - jelentette az al-Muvatín szaúdi híroldal.

Egyelőre nem tudni, milyen büntetés vár rájuk.

Pokémonozás közben sikerült a repteret lefotózniForrás: AFP/Josep Lago

A játék Szaúd-Arábiában hivatalosan nem elérhető, ennek ellenére sokaknak mégis sikerült letölteni azt.

A tiszteknek is tilos

Több Pokémon Go-játékos került már életveszélybe világszerte az utcákon figyelmetlenség miatt. Számtalan ország jelezte, hogy nem örül túlságosan az új alkalmazásnak.

Így van ezzel Indonézia is, amely megtiltotta a rendőrség és a haditengerészet tagjainak, hogy szörnyecskékre vadásszanak. Nem cél, hogy a tisztek függővé váljanak, és a munkájuk helyett a játékba feledkezzenek bele - mondta Boy Rafli Amar rendőrségi szóvivő. A haditengerészet biztonsági okokból tiltotta meg a játékot.

Az elnöki palotában is

Egy új rendelet értelmében ugyancsak tilos pokémonokra vadászni az indonéziai elnöki palotában és környékén.Ez az elnök hivatala, nem játszótér - háborgott Bey Mchmuddin, a palota sajtófőnöke.

A délkelet-ázsiai szigetországban hivatalosan nem elérhető az alkalmazás, de ott is sokaknak sikerült letölteni.