Megvan az első pokémonmester, aki majdnem minden lehetséges szörnyecskét bezsebelt a Pokémon Góban. Két hét alatt több mint 100 órát vadászott, és 153 kilométert tett meg.

Az ftb_hodor nevű játékos közzétette Redditen, hogy minden szörny bekerült már a pokédexébe, ami az észak-amerikai régióban összegyűjthető.

Ezen a területen 142 fajta pokémon érhető el, nyolc további pedig számára befoghatatlan: három nem bukkan fel az országában, öt pedig még benn sincs a játékban.

A 31 éves New York-i férfi több mint heti 50 órát szánt vadászatra.

Két hét alatt összesen 4269 darab szörnyet kapott el, 303 tojást keltett ki, és 153 kilométert ment, hogy ezt véghez vigye.

Az elszánt mester pokédexeForrás: Reddit

A férfinak azért is volt egyszerűbb a dolga, mert a gyűjtést még az első patch előtt kezdte el – a frissítés óta már csak a 17 kilométer per óra alatti sebességgel

megtett távot méri a játék, az ennél gyorsabbakat nem tekinti érvényesnek. Így a kezdeti időszakban még autózhatott, biciklizhetett, villamosozhatott. 

Még messzebb kell menni

Pokédexéből hiányzik: Farfetch'd, Kangaskhan, Mr. Mime, Ditto, Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo és Mew. Az utóbbi hat gyakorlatilag még benn sincs a játékban.

Az első háromfajta szörny előfordulása pedig régiótól függ. Farfetch'det eddig csak Ázsiában látták felbukkanni, Kangaskhant az óceáni területeken, Mr. Mime pedig gyakran előfordul Európában, de Amerikában még nem zsebelte be senki.

Így úgy tűnik, a férfinak lassan utaznia is kell, ha tényleg szeretné kimaxolni a szörnygyűjteményt.