Lufikkal ünnepli a Messenger az egymilliárd felhasználót

messenger lufik
Vágólapra másolva!
A Facebook Messenger elérte a havi egymilliárd aktív felhasználót, így a világ egyik legnépszerűbb appjává vált.
Vágólapra másolva!

Már két éve, hogy a Messenger különvált a Facebooktól, de lassan megközelíti a szülőplatform havi másfél milliós felhasználói bázisát. Immáron egymilliárdan csevegnek minden hónapban a Messengeren belül, ezt köszönte meg a Messenger-csapat üzenettel és egy kis meglepetéssel.

"Hálásak vagyunk minden embernek, akik mindennap többmilliárdnyi üzenetet küldenek a Messengerben, és

- írta a Facebook szóvivője.

Hasonlóan a szívecskéhez, ha a felhasználó mobilon egy lufi emojit küld ismerősének, akkor színes ballonok sokasága száll fel a képernyőn, amelyeket kedvére mozgathat is. Ezeket a másik fél is látja.

A Facebook Messengerben elrejtett titkos meglepetések népszerűek: a felhasználók több mint 1,2 milliárdszor játszottak már a titkos kosárlabdás játékkal, és mindennap több mint 22 millió ajándékot küldenek egymásnak.

Zuckerberg uralja az appokat

Egymilliárd aktív havi felhasználójával

a Messenger a harmadik legnépszerűbb appá hízott,

beállva a Facebook és a WhatsApp mellé, amelyek szintén Mark Zuckerberg cégének tulajdonai. Emellett minden idők második legnépszerűbb iOS-es appja a cég szerint. Már több mint 18 ezer bot használható a platformon, és több mint 23 ezer fejlesztő készít chatbotokat.

A WhatsApp és a Facebook mellett még az Instagram is Zuckerbergé, ami múlt hónapban érte el az 500 millió felhasználót. A cég 9 hónap alatt 25 százalékkal növelte meg a képmegosztó felhasználói bázisát,

több mint 10 millióan regisztráltak be minden hónapban

– ez a tempó még a Facebook és a Twitter növekedését is túlszárnyalja.