A legtöbb okostelefon nem bírja sokáig, ha az ember nekiindul zsebszörnyekre vadászni, viszont pár beállítás és trükk segíthet hosszabban életben tartani az akkumulátort.

A Pokémon Go amennyire népszerű, úgy meríti az okostelefonok akkumulátorát. Egy igazi vadász külső akkumulátor nélkül neki sem indul egy sétának.

A Techradar nekiesett a legújabb csúcstelefonoknak, hogy megtudja, melyik hogyan bírja, ha folyamatosan megy rajta a játék. A teszt végeredménye a következő lett:

  • Nexus 6P - 2 óra 59 perc
  • LG G5, OnePLus 3 - 3 óra 6 perc
  • HTC 10 - 3 óra 15 perc
  • iPhone 6s Plus - 4 óra 41 perc
  • Samsung Galaxy S7 Edge - 5 óra

A drága, de elképesztően jó teljesítménnyel bíró Samsung csúcsmobil a Pokémon-teszten is első helyen teljesített, habár az Apple hasonló kategóriájú mobilja mindössze 20 perccel maradt el mögötte.

A teszt végeredménye: a Samsung bírta a legtovábbForrás: Techradar

Node hogy tudjuk kímélni az akkumulátort, ha nincs a birtokunkban az egyik legújabb csúcstelefon?

A fejlesztők is gondoltak erre, ezért az appban elérhető egy akkumulátorkímélő üzemmód (Battery Saver). Ezt a kijelző jobb felső sarkában található Beállítások menüben kell kikeresni és bejelölni.

Ezzel a lendülettel érdemes a zenét, a hangeffekteket, a rezgést is kilőni, ezzel is értékes másodperceket nyerünk.

Mentsük a térképet

A Pokémon Go a Google Térképből nyeri az adatokat a hely meghatározásához, így viszont a GPS-n felül a mobilkeretünket és ezáltal az akkumulátorunkat is jobban fogyasztja.

A bal menüben található az Offline területek opcióForrás: Origo

A térképalkalmazásban viszont van lehetőség egy adott terület lementésére. A Google Térképet megnyitva a bal felső menüben található az Offline területek, majd a Hozzáadás gomb. Ki kell jelölni azt a részt, amerre vadászni fogunk aznap, és a mentésre bökni.

Próbáljunk meg minél szűkebb területet kijelölni, hogy ne legyen hatalmas az adatmennyiségForrás: Origo

Ezt még indulás előtt, lehetőleg wifin tegyük meg, és számoljunk azzal, hogy egy nagyobb szelet akár több száz megabájtot is kitehet, vagyis szükségünk lesz elegendő tárhelyre is.

Ami még segítheti a hosszú sétát:

  • zárjunk be minden más alkalmazást, 
  • állítsuk le a háttérben futó szinkronizálást is,
  • vegyük vissza a fényerőt,
  • és minden olyan funkciót (pl. Bluetooth) lőjünk ki, amire játék közben nincs szükség.