Furcsa Pokémon Gót fejlesztettek maguknak az oroszok

moszkva, metró, moszkvai metró
Vágólapra másolva!
A Pokémon Go népszerűségét lovagolja meg Moszkva egy olyan appal, amiben nem zsebszörnyeket, hanem történelmi személyiségeket kell megkeresniük a játékosoknak. Az orosz politikusok szerint az amerikaiak játéka egyenesen az ördögtől származik.
Vágólapra másolva!

A moszkvai hatóságok egy olyan, a Pokémon Góra hasonlító appot fejlesztettek, ami a város történelmét hivatott népszerűsíteni. Az alkalmazás arra bátorítja a felhasználókat, hogy híres személyiségeket keressenek a városban, majd miután megtalálták őket, készítsenek egy szelfit a digitális másukkal.

A hírességek közt van

Jurij Gagarin kozmonauta, Pjotr Csajkovszkij, Rettegett Iván,

és Bonaparte Napóleon is, aki 1812-ben szállta meg a várost.

Oroszország értékeit hirdetnék, nem a pokémonokat Forrás: Kapuk Dodds / Getty

Az app egyelőre csak egy szűk körben érhető el Androidra és iOS-re egyaránt, augusztusban jelenik meg hivatalosan.

A játékosoknak adott helyszíneket kell meglátogatniuk, és az ott elhelyezett QR-kódot beolvasva tudják előhívni az adott híresség digitális mását. Az app a Discover Moscow nevű történelmi nevezetességeket bemutató útikalauz appon alapul.

Az oroszok betiltanák a Pokémon Gót

Annak ellenére, hogy a játék szemmel látható módon a Pokémon Go sikerét szeretné meglovagolni, az orosz hatóságok kimondottan ellenségesek az amerikaiak játékával szemben. Jevgenyij Fjodorov, Kreml-párti képviselő ellenzi a játékot:

szerinte az a tömegek megzavarására készült,

és Oroszország elbizonytalanítása a célja a szeptemberi választások előtt.

Vlagyimir Szolovjov, a Duma kommunista párti képviselője szerint a játékot tiltottá kéne tenni Oroszországban, mert az

olyan káros szenvedély, mint a drogok vagy a szerencsejáték.

„Van egy olyan érzése az embernek, hogy az ördög bújt bele a játékba, ami belülről próbálja széttépni az embert spirituálisan" – mondta el véleményét a játékról Franz Klincsevics, az Állami Duma bizottságának tagja.