Nagy változások jönnek majd a Pokémon Góba

2016.07.26. 06:00

Személyreszabható pokéstopokkal, még több pokémonnal, és új fejlesztési lehetőségekkel szeretné bővíteni a Niantic Labs a Pokémon Gót.

A Niantic Labs ügyvezetője a San Diegó-i Comic Conon árulta el, hogy a Pokémon Go számos új funkcióján dolgoznak már. Hogy pontosan mikor bővül ezekkel a játék, azt még tudják pontosan, de annyit bevallottak: évekre terveznek a játékkal, és ennek megfelelően fogják majd adagolni az újdonságokat.

Szeretnék bevezetni többek közt a csereberélést. A játékosok üzletelhetnének azokkal a pokémonokkal, amelyekre nincs szükségük. Ez azért lesz előnyös, mert bizonyos szörnyecskék adott régiókban érhetők el, csak Ausztráliában lehet bezsebelni például Kangaskhant.

Évekre terveznek a mobiljátékkalForrás: AFP

Említették továbbá, hogy változatosabbak lesznek a pokéstopok. Olyan tárgyakat szerezhetnének a játékosok, amik a Lure Modulokhoz hasonlóan működnének – azaz le lehet majd azokat rakni, ebből többféle előnyre tehetne szert a játékos. Például egy gyógyító megállóként szolgálna, vagy ugyanúgy pokémonokat csalna a közelbe, de csak bizonyos típusúakat.

Még több gyűjtenivaló

Azt viszont megerősítették, hogy még több pokémon fog bekerülni. Jelenleg az eredeti szériában szereplő 150 szörny van benn, később a további generációk fajtáit is beépítik. A Niantic szavaiból annyit lehetett kivenni, hogy pontos időt még ők sem tudnak mondani arra, mikor lesz így.

Izgalmasabbá szeretnék tenni a fejlődést isForrás: AFP/Josep Lago

A pokémonok fejlesztésének módján is szeretnének változtatni. Jelenleg úgy lehet erősebbé tenni a szörnyeket, ha a nekik való cukorkákat áldozzuk fel cserébe. Erősebbé pedig a gymekben is válhatunk tapasztalati pontokkal. A cég erről is sejtelmesen beszélt csak.

Azt még nem árulták el, mindezt mikor várhatjuk a játékban. A cég egyelőre inkább arra összpontosít, hogy stabilabbá tegye szervereit, megjavítsa a bugokat, glitcheket, és hogy még több országban adhassák ki a játékot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK