Pokémonokkal toborzott az amerikai haditengerészet

veterán, katona, haditengerészet
Tengerészgyalogosok New Yorkban
Vágólapra másolva!
Az amerikai haditengerészet elnézést kért egy merész hirdetés után, amiben a hadsereget állította be a pokémonmesterré válás legjobb lehetőségeként. Azzal csábították a játékosokat, hogy körbeutazhatják a világot, és minden zsebszörnyet elkaphatnak munka közben.
Vágólapra másolva!

A Pokémon Gót használta fel az amerikai haditengerészet (US Navy) ahhoz, hogy jelentkezésre buzdítsa a fiatalokat. Egy pokémonos szórólappal hirdették, hogy a tengerészgyalogossá válás a tökéletes lehetőség ahhoz, hogy minden szörnyet bezsebelhessenek.

„Az amerikai haditengerészettel körbeutazhatod a földet, és játszhatsz közben Pokémon Gót is, hogy megszerezhesd mind!" - áll a poszteren, amit egy Facebook-felhasználó osztott meg a neten, majd a Pokémon Go Twitter-profilja is továbbosztotta.

A US Navy később e-mailes közleményben tudatta a történetet felkapó Quartz portállal, hogy fejvadászaik rossz döntést hoztak, mikor a Pokémon Gót választották témául. A hirdetést visszavonták minden felületről,

mert az nem képviseli megfelelően a haditengerészet értékeit.

Ez a hivatalos állás szerint „harcra kész gyalogosokat képezni, felszerelni, és szolgálatba állítani, akik képesek háborúkat nyerni, és megszilárdítani a rendet a tengerek felett".

A hadseregnek egyre nehezebb dolga van a toborzásban, és nem egyszer élnek azzal a lehetőséggel, hogy a fiatalok szemében vonzó, popkulturális töltetű reklámokkal hívják fel magukra a figyelmet. Korábban egy hollywoodi stílusú sci-fi-kisfilmben reklámozták a hadsereget, amiben a katonák űrlények ellen harcoltak.