Kitiltják a pokémonokat a problémás helyekről

The logo of Pokemon GO Business Finance and Industry Google - Brand-name HORIZONTAL INTERNET Japan Lifestyles Manufacturing Nintendo Photography Pokémon Pokémon Go STORE Tokyo - Japan USA LOGO
The logo of Pokemon GO is pictured on a smartphone in this photo illustration taken in Tokyo July 15, 2016. Pokemon Gof canft come soon enough for japanese fans. July 15, 2016. Pokemon Gof canft come soon enough for japanese fans. (Photo by Hitoshi Yamada/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Pokémon Go fejlesztői elkezdik eltávolítani azokat a pokéstopokat, amelyek problémás helyszíneken találhatók. Például a nevezetesebb temetők és emlékmúzeumok területéről, de bárki kérvényezhet törlést, ha szerinte illetlen, vagy csak simán veszélyes dolog az adott helyen játszani.
Vágólapra másolva!

A Pokémon Go fejlesztői már dolgoznak azon, hogy a játék tiszteletben tartson bizonyos helyszíneket, és ott ne legyenek a játékosokat vonzó pokéstopok. Ezek azok a megállók, ahol labdákat és más hasznos tárgyakat kaphatnak ingyen a vadászathoz, csatához.

A The Pokémon Company marketingigazgatója egy interjú során elmondta az Assosiated Pressnek, hogy a játék jelentős frissítést fog kapni, ami jobban tiszteletben tartja a valódi világot is. Többek közt az olyan érzékeny területekről távolítják el a pokémegállókat,

mint a temetők, vagy emlékművek.

Emellett próbálnak figyelmet fordítani a veszélyes helyszínekre is, amelyek különösen veszélyeztethetik a játékosok testi épségét.

Nem mindenhol illik ott lenniük a pokémonoknak Forrás: khaledakil.com

A hiroshimai Béke Emlékparkból, a washingtoni Arlingtoni Nemzeti Temetőből, és az Amerikai Holokauszt Múzeumból például már eltávolították a pokéstopokat.

Utóbbi esetében kellemetlen helyzetet okozott az is, amikor a gáz típusú Koffing pokémon jelent meg a helyszínen. A múzeum már többször is nyomatékosította, hogy nem akar játékosokat látni.

A cég szerint a szerverek túlterheltségének problámáját már megoldották, a következő lépés a játékbeli funkciók javítása lesz, különösen fókuszálva a problémás helyszínek kivételére. Azt még egyelőre nem árulták el, hogy mikor várható nagyobb frissítés. A játékot fejlesztő Niantictól egyelőre online lehet kérvényezni pokéstopok törlését.