Felrobbant az iPhone egy biciklis zsebében

iphone 6s kína címlapi kép
A customer uses her new smartphone during the release of the iPhone 6s at an Apple store in Shanghai on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Harmadfokú égési sérülést szenvedett egy biciklis, amikor felrobbant az iPhone-ja a zsebében. Bőrátültetést kellett végrehajtani a jobb combján.
Vágólapra másolva!

A 37 éves Gareth Clear épp a Manly Dam körül biciklizett Ausztráliában, amikor egy szerencsétlen mozdulattal elesett, és a zsebében lévő iPhone 6-ra érkezett. Másodpercekkel később füstre lett figyelmes, majd égető forróságot érzett.

Ezt követően robbanást hallott.

A nála lévő hat hónapos készülékben felrobbant a lítiumion-akkumulátor.

A Twitteren tette közzé, mit tett vele a telefon Forrás: @gareth_clear, Twitter

Nemcsak ruháját égette ki a robbanás, két bőrréteget is lepörzsölt jobb combjának egy részéről. A férfi súlyos, harmadfokú égési sérülést szenvedett, a Royal North Shore kórházban

bőrátültetést kellett rajta végezni.

Az ausztrál férfi a Twitteren osztott meg egy képet lába állapotáról, és arra kérte az Apple-t, hogy hívja fel az ügyfelek figyelmét az akkumulátor veszélyeire. A gyártó nem reagált a férfi kérésére.

Igazi oroszrulett a lítiumion

Nem ez az első alkalom, hogy egy iPhone lángra kap, tavaly egy parkolóban várakozó férfi járt szerencsétlenül, bár neki csak a nadrágja bánta. Év elején egy töltőn lévő mobil gyulladt ki éjjel úgy a tulajdonos ágyában, hogy az a tűz következtében életét vesztette.

Az ausztrál fogyasztóvédelem évente egy-két olyan bejelentést kap, amelyek mobiltelefonok akkumulátorjai által okozott balesetekkel kapcsolatosan.

Ők egyszerűen azt ajánlották a felhasználóknak,

ne hordják mobiltelefonjukat a zsebükben.

A lítiumion-akkumulátorok napjainkban a legelterjedtebbek, a mai okostelefonokban és laptopokban is ezek találhatóak. Bár ritkán melegszenek túl, ha mégis, akár kigyulladhat vagy fel is robbanhat az aksi: több légitársaság ezért be is tiltotta az akkumulátorok szállítását, a tűzveszélytől tartva.