Felrobbant az iPhone egy biciklis zsebében

2016.08.03. 14:00

Harmadfokú égési sérülést szenvedett egy biciklis, amikor felrobbant az iPhone-ja a zsebében. Bőrátültetést kellett végrehajtani a jobb combján.

A 37 éves Gareth Clear épp a Manly Dam körül biciklizett Ausztráliában, amikor egy szerencsétlen mozdulattal elesett, és a zsebében lévő iPhone 6-ra érkezett. Másodpercekkel később füstre lett figyelmes, majd égető forróságot érzett.Ezt követően robbanást hallott.

A nála lévő hat hónapos készülékben felrobbant a lítiumion-akkumulátor.

A Twitteren tette közzé, mit tett vele a telefonForrás: @gareth_clear, Twitter

Nemcsak ruháját égette ki a robbanás, két bőrréteget is lepörzsölt jobb combjának egy részéről. A férfi súlyos, harmadfokú égési sérülést szenvedett, a Royal North Shore kórházban

bőrátültetést kellett rajta végezni.

Az ausztrál férfi a Twitteren osztott meg egy képet lába állapotáról, és arra kérte az Apple-t, hogy hívja fel az ügyfelek figyelmét az akkumulátor veszélyeire. A gyártó nem reagált a férfi kérésére.

Igazi oroszrulett a lítiumion

Nem ez az első alkalom, hogy egy iPhone lángra kap, tavaly egy parkolóban várakozó férfi járt szerencsétlenül, bár neki csak a nadrágja bánta. Év elején egy töltőn lévő mobil gyulladt ki éjjel úgy a tulajdonos ágyában, hogy az a tűz következtében életét vesztette.

Az ausztrál fogyasztóvédelem évente egy-két olyan bejelentést kap, amelyek mobiltelefonok akkumulátorjai által okozott balesetekkel kapcsolatosan.

Ők egyszerűen azt ajánlották a felhasználóknak, ne hordják mobiltelefonjukat a zsebükben.

A lítiumion-akkumulátorok napjainkban a legelterjedtebbek, a mai okostelefonokban és laptopokban is ezek találhatóak. Bár ritkán melegszenek túl, ha mégis, akár kigyulladhat vagy fel is robbanhat az aksi: több légitársaság ezért be is tiltotta az akkumulátorok szállítását, a tűzveszélytől tartva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK