Van egy ország, ahol mindenki Androidot használ

Megállt a mobilok fejlődése, Samsung Galaxy s5
40227029. Barcelona.- La compańía Samsung presentó su último modelo de telefonía móvil, el Samsung Galaxy S5 durante el Congreso Mundial de Móviles de Barcelona. NOTIMEX/FOTO/ALBERT SALAMÉ/COR/SCI/
Vágólapra másolva!
Indiában, a világ második legnépesebb országában szinte mindenki androidos telefont választ. Az iOS jelentősen elmarad tőle, a többi szoftver pedig a térképre sem került fel.
Vágólapra másolva!

Míg a BlackBerrynek és a Windows Mobile-nak egyre kisebb részesedése van az okostelefonok piacán, addig a felhasználók egyre több iOS és Android operációs rendszert használó eszközt választanak.

Igaz, a Google szoftverét futtató telefonokból szélesebb a választék, így szinte minden régióban a legnagyobb szeletet hasítja ki magának a tortából. Ez a fölény Indiában a legszembetűnőbb, ahol a második negyedévben

a megvásárolt készülékek 97,1 százalékán Android futott,

az egy évvel ezelőtti időszakban ez a szám még 90 százalék volt.

A Google rendszerének egyelőre megkérdőjelezhetetlen a sikere, köszönhetően a számos beszállítónak és gyártónak, a széles termékportfóliónak, valamint az olcsó alkalmazásoknak.

Majdnem egész Indiában Androidot használnak Forrás: Google (Facebook)

A Strategy Analytics elemzőcég szerint az év második három hónapjában összesen

29,8 millió androidos okostelefon került fel a boltok polcaira,

ez egészen megdöbbentő szám annak fényében, hogy összesen 30,7 millió eszközt szállítottak le ebben az időszakban. Egy évvel korábban még 23,2 millió darabot juttattak el a gyártók az üzletekbe.

Az iOS leghátul kullog

Az iOS részesedése tizenkét hónap alatt

közel felére, 2,4 százalékra zuhant vissza,

mindössze 800 ezer iPhone-t próbáltak eladni a kereskedők.

A sokaknak potenciális piaci célpontot jelentő Indiában az Apple csak akkor lehet sikeres, ha csökkenti a mobiltelefonok árát, mert a felhasználók jelentős hányadának nincs megfelelő keresete ahhoz, hogy a felső kategóriás árat kifizesse. És akkor még az App Store-ból megvásárolható, egyáltalán nem olcsó applikációkról még nem is beszéltünk.