Kávéfőzőből készült robotkéz

2016.08.11. 14:34

Evan Booth gondolt egyet, és egy kávéfőzőből nem reggeli ébresztőitalt készített, hanem szétszedte, és az alkatrészekből egy robotkezet fabrikált. Őt kell hívni a világvége előtt.

A reggeli kávézgatás sokaknál bevett rutin, ám Evan Booth-nál vagy alábbhagyott ez a szokás, vagy pont a kortyolgatás közben jutott eszébe, hogy még egy fokkal izgalmasabb dolgokra is lehetne használni a kávéfőzőt.

A független biztonsági szakértő ugyanis úgy gondolta, darabokra szed egy Keurig K350 típusú kávéfőzőt, az alkatrészekből egy robotkezet rak össze. Ehhez segítségül hívott még pár konyhai eszközt, amik minden háztartásban megtalálhatók, és egy kósza ötletet követően megmutatta, hogy minek hogyan kellene összeállnia.

Evannak a projekt 200 órájába került, a munkafolyamatról pedig egy nagyon látványos, öt perces összeállítást (time-lapse) készített. A végeredmény magáért beszél, a mechanika viszonylag egyszerű, a robotkézzel meg lehet markolni és fel lehet emelni egy üvegpoharat.

Fegyver a reptéren

Booth-nak nem ez az első próbálkozása, 2013-ban például arra kereste a választ, hogy a biztonsági kapun átlépve vajon a reptéren belül árult alapanyagokból készíthető-e valamilyen fegyver.

Azóta több videót is feltöltött saját weboldalára, amikben pont ezeket a lehetőségeket vette górcső alá. Létrehozott kisebb-nagyobb, élet kioltására alkalmas eszközöket.

Mindegyik kisfilmben kiemelte, milyen egyszerű dolgok kellettek hozzá, szerencsére viszont a folyamatról nem közölt részleteket.

Robotkarok: