Jöhet a 6 gigás Samsung Note 7 is

2016.08.11. 16:40

A Samsung legújabb csúcsmodelljének kijelzőjét már a szemünkkel is feloldhatjuk. A cég szerint ez az eddigi legbiztonságosabb módszer. Van esély a több RAM-mal szerelt Note 7-re is.

A Samsung néhány nappal ezelőtt jelentette be legújabb csúcskészülékét, a Galaxy Note 7-et, ami sorozat történetében először vízálló lett, ezen kívül szélek felé lehajló kijelzőt, és kategóriájához képest nagyon kompakt formatervet kapott.

A legújabb generációs Note nem egyedülálló, ám mindenképpen időtálló szolgáltatása az írisz szkenner, ami a Samsung mobilos divíziójának vezérigazgatója szerint manapság az egyik legbiztonságosabb zárolási lehetőség.

A Samsung Galaxy Note 7-et írisz leolvasóval is felszereltékForrás: Samsung

Koh Dong-jin szerint az íriszünk 18-20 hónapos korunktól kezdve változatlan, és a jelenlegi technológiai állás szerint ezt lehetetlen reprodukálni.

A koreai felhasználók egyre jobban kiaknázhatják majd a biotmetrikus olvasóban rejlő lehetőségeket, hiszen augusztus 19-től már több bank ügyfelei is ezzel a módszerrel tudnak fiókjaikba bejelentkezni.

Hamarosan pedig Amerikában is elérhető lesz a szolgáltatás.

Nem hisz a Samsung Pay sebezhetőségében

A dél-koreai gyártó fejese szót ejtett a Samsung Pay sebezhetőségéről, szerinte kizárt dolog, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a bankártyaadatokhoz, hiszen a beépített biztonsági chip egyáltalán nem tárolja a személyes információkat. 

A Samsungnál próbálták demonstrálni a hibát, ám a folyamat során maximum csak a jelet tudták bemérni, ujjlenyomatot vagy más biometrikus mintát nem tudtak eltulajdonítani.

Alighogy bejelentették, máris egy erősebb Note 7 változatról pletykálnakForrás: Samsung

Még erősebb Note 7 jöhet

Nem maradhatott el a kérdés a nagyobb tárolóegységgel és méretesebb rendszermemóriával szerelt változatról, amiről a pletykagyárosok már a megjelenés előtt beszéltek. Előbbire meglehetősen pozitív választ adott Koh, hiszen való igaz, hogy terveznek egy 128 gigabájtos tabletet piacra dobni, mivel a kínai gyártók nagyon agresszív marketingstratégiára tértek át.

Sokan várták, mégsem 6 gigabájt RAM-mal került forgalomba a Samsung zászlóshajója, ezzel a felvetéssel szintén szembesítették a vezetőt. Koh Dong-jin elfogadja a felhasználók különböző igényeit, ám szerinte először azt kell megvizsgálni, hogy más modellek leleplezése milyen hatást gyakorolna a koreai vásárlókra.

A Galaxy Note 7 Koreában augusztus 19-én kerül forgalomba, itthon szeptember 2-tól vehetik birtokba azok, akik hajlandóak lesznek 290 ezer forintot kifizetni a független, hivatalos jótállással rendelkező verzióért.

Kapcsolódó cikkek: