A háztetőket is forradalmasítaná Elon Musk

2016.08.12. 16:18

Év végén olvad be a Teslába a napelemeket gyártó SolarCity cég. Ezzel akar Elon Musk forradalmi tetőszerkezetet építeni.

Nem csak elektromos autókkal és rakétákkal tervez komolyan a milliárdos Elon Musk. A Tesla-vezér a SolarCity cég befektetői konferenciáján jelentette be, hogy egy merészen új tetőszerkezetet terveznek fejleszteni. A napenergiát nem a tetőre szerelt napelemcellák gyűjtenék össze, 

azt maga a tető tenné meg,

méghozzá úgy, hogy a szerkezet cserepeibe integrálnák a napelemeket.

A Tesla-vezér szívügyének tartja a megújuló energiaforrásokatForrás: AFP/Eric Piermont

Ezzel a termékkel nem egy kiegészítőt készít majd a cég, hanem az épületek egyik legfontosabb elemét. Az újfajta tetőszerkezetet legkönnyebben a jövőbeli építkezések során lesz egyszerű beépíteni, vagy tetőcseréléskor.

A SolarCity vezérigazgatója, Lyndon Rive nagy piaci lehetőséget lát ebben: az Egyesült Államokban évente ötmilliószor raknak fel új tetőt, akár építkezéskor, akár felújításkor. Pontos részleteket viszont csak pár hét múlva hoznak nyilvánosságra.

Drága mulatság

Elon Musk egy ideje vezetőként vesz részt a SolarCityben, de már folyamatban van a két cég összeolvadása. A Tesla 2,6 milliárd dollárért veszi meg a napelemeket gyártó vállalatot, a tranzakció 2016 utolsó negyedévében zárulhat le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK