Ingyen zenét kínál a Microsoft

2016.08.13. 12:03

A Microsoft ingyen zenével próbál új felhasználókat szerezni a Groove apphoz. Kevesen tudják, hogy ez a zenestreamelő valójában az átnevezett Xbox Music, ahonnan a OneDrive-os tárhelyünkről hallgathatjuk a zenét.

Ingyen zenével próbál új ügyfeleket szerezni a Microsoft.

Ha kipróbálnánk mit tudnak, nem kell mást tenni, mint előfizetni a Groove Music Passra. Ehhez jár egy 30 napos, ingyenes próbaidőszak, amit most a Windows 10 egy éves szülinapja alkalmából további 3 hónappal (90 nappal) told meg a redmondi cég.

Az akció augusztus 17-ig tart.

De mi is ez a Groove?

A Groove Music Pass a cég Groove Zene nevű appjához tartozó előfizetés. A multiplatformos zenei program persze előfizetés nélkül is használható, eredetileg ez volt az Xbox Music.

A cég tavaly nevezte át a Windows 10 megjelenésekor, mivel az eredeti elnevezés azt sugallta, hogy az csak Xbox konzolon használható. Pedig nem: a Groove-val lehet hallgatni zenét PC-n; androidos, iOS-es, windowsos mobileszközökön; Xbox konzolokon; a weben, és Sonos hifirendszeren is.

A Groove Zene találóbb elnevezésnek bizonyult, mint az Xbox MusicForrás: Wikipédia

 Az átnevezéssel új külsőt is kapott a szolgáltatás, de szerepe ugyanaz maradt.

Ingyenesen a OneDrive felhőtárhelyre feltöltött, saját zenéinket tudjuk hallgatni bármely felsorolt eszközön, ami a birtokunkban van. Offline mód is elérhető: azaz ha még wifin letöltjük az adott albumot, számokat, azokat útközben mobilinternet nékül tudjuk telefonon, tableten élvezni.

Lejátszási listák is létrehozhatók benne, ha külön sportoláshoz, pihenéshez akarunk épp zenét betenni, illetve előadó szerinti rádiókat is hallgathatunk.

Az apphoz tartozik a Groove Music Pass, ez9,99 dollárba kerül havonta.

Ezzel kaphatunk hozzáférést a több mint 40 millió zeneszámmal rendelkező katalógushoz. Így nem csak a saját zenéinket, hanem a katalógusból elérhető dalokhoz is hozzáférünk, s bármennyiszer meghallgathatjuk őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK