Univerzális operációs rendszeren dolgozhat a Google

google operacios rendszer
Vágólapra másolva!
Fuchsia név alatt olyan operációs rendszeren dolgozhat a Google, ami egyszerre lenne támogatott okostelefonon, PC-n és okosotthonos eszközökön is.
Vágólapra másolva!

A Google Git-profiljáról derült ki, hogy egy új operációs rendszeren (OS) dolgozhat a keresőóriás. A "Pink + Purple == Fuchsia" leírás alapján a Fuchsia névre tippelnek a portálok, ami az Android és a Chrome OS rendszerek mellé állhat be egy teljes értékű OS-ként.

Amit eddig sikerült kihámozni az élesszeműeknek a GitHubon látható kódból: a másik két rendszertől eltérően nem Linuxon alapul majd. A Fuchsia az új Magenta kernelt használja, ami egyaránt készült asztali gépekhez és IoT-eszközökhöz. Ez alapján arra következtet az Android Police, hogy a Fuchsia futni fog laptopokon, okostelefonokon, viselhető kütyükön és okosotthoni eszközökön is.

Erre utal az is, hogy a kód szerint a Fuchsia támogatja az x86, az aarch64 és az ARM 64-bites architektúrát is. Az Android Police szerint ezért a Fuchsia idővel talán leválthatja a Chrome OS-t és az Androidot.

A Fuchsia elsődleges programozási nyelve a Google saját Dart nevű programozási nyelve, a kezelőfelülethez pedig a Fluttert használják, így több mint valószínű, hogy az Androidra húzott Material Design vizuális nyelvet támogathatja a Fuchsia.

A Google mindig is szeretett saját platformokat építeni, elég csak az Androidra, a Chrome OS-re, a Chromecastra gondolni. A Google még nem jelentette be hivatalosan az új OS-t, az közel sincs kész, de a cég két mérnöke is megerősítette a fenti információk egy részét.