Ijesztő és gagyi a kínai Pokémon GO

2016.08.15. 12:54

A Pokémon GO körüli őrület ugyan határozottan kezd lecsengeni, de ez nem gátolja meg a nyerészkedni vágyó fejlesztőket, hogy hasznot húzzanak az elképesztően rövid idő alatt hatalmas sikert arató alkalmazásból. Egy kínai app például pofátlanul nyúlja a GO egyes részleteit, és olyan, mintha az eredeti program horrorverziójával játszanánk.

A Ball Practice for Pokemon GO névre hallgató alkalmazás nem árul zsákbamacskát, tényleg csak azt nyújtja, amire a címe utal: gyakorolhatjuk a labdahajigálást, ami a Pokémon GO-ban is fontos szerephez jut.

A kínai fejlesztők portékája lényegében az eredeti játék ezen részét másolja le pofátlanul, és tényleg csak arra van lehetőség, hogy a képernyőn felbukkanó torz lényeket elkapjuk az ujjmozdulattal eldobható labdákkal.

A lények ezt követően megjelennek a Monster Album menüpont alatt, majd mindenféle mászkálás vagy keresgélés nélkül kerülnek elénk az újabb és újabb példányok.

A hasonlóság azok számára is nyilvánvaló, akik nem játszanak a Pokémon GO-valForrás: Origo

A leleményes Rejected Games viszont nemcsak a Pokémon GO egyik alapfunkcióját nyúlta le pofátlanul, de az első verzió még a pokémonokat is megpróbálta lemásolni, méhozzá oly módon, ahogy az eredeti játék horrorverzióját képzelnénk el.

Torz Pikachuk és Snorlaxok bukkantak fel a képernyőn, és csak a vak nem látta, hogy a fejlesztők a híres brandet igyekeztek lemásolni.

Pikachu és Snorlax horrorverzió a játék első verziójábanForrás: Origo

Augusztus 12-én aztán érkezett egy frissítés, ami eltüntette a (rémísztő) hasonlóságot, de a játékmenet nem változott, csupán annyi eltérés tapasztalható, hogy a gagyi pokéball helyett most már strandlabdával célozhatjuk be a még mindig rettentően csúnyácska szörnyeket.

És hogy miért éri ez meg a fejlesztőknek? A válasz egyszerű: minden lény befogása után jön egy kéretlen reklám, ami egy másik játékot igyekszik a felhasználók nyakába sózni.

Dollármilliókat biztos nem termel a játék, de nem lepődnénk meg, ha a fejlesztési költségeket már sokszorosan megtérítette volna.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK