A mesterséges intelligencia lehet az Apple jövője

WWDC2015 tim cook
SAN FRANCISCO, CA - JUNE 08: Apple CEO Tim Cook delivers the keynote address during Apple WWDC on June 8, 2015 in San Francisco, California. Apple annouced a new OS X, El Capitan, and a new iOS during the keynote at the annual developers conference that runs through June 12. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Apple-vezér Tim Cook szerint az okostelefonok jövője a mesterséges intelligencia, a technológiában az Apple számára is nagy lehetőségek rejlenek.
Vágólapra másolva!

Terjedelmes interjút készített a The Washington Post az Apple-vezér Tim Cookkal, aki szokásaival ellenben meglehetősen nyíltan beszélt a cég jövőjéről. Augusztus 25-én lesz öt éve, hogy Steve Jobs kinevezte őt örökösének, sokan viszont úgy gondolják, hogy a vállalat nem teljesít olyan jól, mint a nagy Steve idejében.

Az Apple húzóága egyértelműen az iPhone, a készülékek eladásaiból származik a cég bevételének jelentős hányada. Nem véletlen, hogy a jövőben is ezen termék fejlesztésére összpontosít az almás vállalat. A beszélgetés során felmerült, hogy vajon milyen irányba tud mozdulni az Apple ahhoz, hogy a csökkenő eladásokat újra fellendítse.

Cook szerint a mesterséges intelligencia lehet az,

ami még közelebb hozhatja a felhasználókat a telefonokhoz. Kifejtette, hogy ugyan a globális gazdasági helyzet nem a legjobb manapság, mégis az okostelefonos piacban rejlik a legnagyobb potenciál.

Tim Cook nem köszön el, sőt, a mesterséges intelligenciát használná az Apple termékekhez Forrás: AFP/Justin Sullivan

Nem meglepő módon az Apple hangalapú személyi asszisztense, a Siri lehet a kulcs a jövő készülékeihez, fejtette ki Cook. Hiszen az folyamatosan okosodik, képes arcokat felismerni, emlékeztetni a felhasználókat a parkolás helyszínére, ami előnyt jelenthet a konkurens megoldásokhoz képest. Cook azzal zárta mondanivalóját, hogy

az Apple egyre több pénzt fektet a kutatásokba és fejlesztésekbe,

vagyis ahogy ő fogalmazott, "a jövőbe". Hogy ennek melyik generációs iPhone készülékeknél láthatjuk először jelét, azt talán csak Cook tudja, ám az eddigi információk alapján jövőre várható lényegi változás az Apple mobiltelefonjainál.

AR és VR terén is várhatunk valamit

Tim Cook beszélt egy kicsit Steve Jobsról is: szerinte pótolhatatlan szakember volt, halálának napját máig az egyik legkeserűbb élményének tartja. Az pedig, hogy ő léphetett a korábbi vezér helyére, kincset érő momentum számára.

A riporter kitért a manapság egyre jobban felkapott kiterjesztett és virtuális valóság (AR és VR) technológiákra is, amelyek Cook szerint nagyon izgalmasak,

a színfalak mögött ők is érdekes meglepetéseket terveznek.