Hárman haltak bele a szelfizésbe

Vágólapra másolva!
Újabb áldozata van a szelfizésnek: ezúttal egy pakisztáni kislány esett folyóba önportrézás közben. A szülei utánaugrottak. Mindhárman életüket vesztették.
Vágólapra másolva!

Szelfizés közben beleesett egy folyóba egy tizenegy éves pakisztáni kislány. "Megpróbált készíteni egy szelfit a folyó mellett, de megcsúszott" - nyilatkozott Arsad Hán helyi rendőr a turisták beszámolójára hivatkozva.

Szülei megpróbáltak segíteni a kislányon - előbb az édesanya, majd az apa is beugrott a folyóba -, de

végül mindhárman vízbe fulladtak,

közölték a hatóságok és a gyámhivatal. A szülők két másik gyereke, egy kilencéves lány és egy hatéves kisfiú végignézte a balesetet.

A tragédia a Kunár folyónál történt, Hajbár-Paktunhva tartományban, egy hegyvidéki turisztikai területen, mintegy 200 kilométerre északra Iszlámábádtól. A család vakációzni ment a folyóhoz.

Nem ez az első

2014 óta 49 halálos szelfibaleset történt, derült ki a Priceonomics 2016 év eleji adataiból. Az okostelefonok megjelenése óta az önportrék készítése nagyon elterjedt.

Sokan még akkor is hajlandók extrém helyzetekben fotózni, amikor nincsenek tisztában ennek kockázataival. A jelenség hátterében az állhat, hogy a szinte mindenapossá váló Facebook-használat mellett az emberek érzelmileg is érintetté válnak, szeretnének minél vonzóbb képet kialakítani magukról a közösségi oldalak által - ennek érdekében pedig hajlandóak messzire is elmenni.