Az Android kiszorít mindenkit a mobilpiacról

google robot, robotok, google, android
Hatalmas Android robot a Google Mountain View-i főhadiszállása előtt
Vágólapra másolva!
Az Android óriási előnnyel vezet az iOS előtt, a különbség pedig utóbbi kárára nő, a többi szoftver szinte már a fasorban sincs. A gyártók rangsorában továbbra is a Samsung vezet.
Vágólapra másolva!

Nem kétséges, hogy az Apple mostanság nem tud olyan meghatározó fejlődést felmutatni, mint néhány évvel ezelőtt. Az iPhone-ok 2014 óta nem változtak külsőleg, a kiszivárgott hírek szerint forradalmi újításokra idén sem kerül sor.

A fejlesztések pedig a számokban is megmutatkoznak: a Gartner friss elemzése szerint 2016 második negyedévében visszaesett az iOS-t futtató mobileszközök aránya: 12,9 százalékra az egy évvel ezelőtti 14,6 százalék után.

Az androidos mobilok tarolnak, s egyre nagyobb szeletet harapnak ki a tortából: az idei második negyedévre már az értékesített okostelefonok 86,2 százalékán a Google szoftvere teljesített szolgálatot.

Ha megnézzük:

az Apple és a Google rendszere közösen már a mobilpiac 99,1 százalékát fedi le:

a Windows 10 mobilos verziója, a BlackBerry és egyéb szoftverek már labdába se tudnak rúgni, nem kizárt, hogy hamarosan végleg kiszállnak a versenyből.

A gyártók rangsora a következőképp néz ki:

  1. Samsung
  2. Apple
  3. Huawei
  4. Oppo
  5. Xiaomi

Az öt vállalat a mobilpiac több mint felét (54%) birtokolja a második negyedéves okostelefon eladások alapján.

A második negyedéves okostelefon eladások gyártók szerint Forrás: Gartner

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a második negyedéves eredményeket jelentősen megtolta a Samsung Galaxy S7 és S7 edge piacra dobása, míg az Apple-nél inkább a harmadik negyedév számottevő, amikor az új iPhone-okat bemutatják.