Először arról szóltak a hírek, hogy a Sony hamarosan lerántja a leplet a 2013-ban debütált PlayStation 4 olcsóbb és átdizájnolt Slim változatáról. A kiszivárgott fotók után jött az újabb pletyka: szeptemberben nem egy, hanem rögtön két PS4 érkezik a boltok polcaira.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hétvégén egy angol aukciós oldalra kikerült egy olyan PlayStation 4 verzió, amit a videojátékos szaksajtó azonnal a Sony aktuális konzoljának újratervezett verziójaként azonosított.

A cég feltételezhetőleg a szeptember 7-ére tervezett New York-i sajtóeseményén rántja le a leplet hivatalosan is az új változatról. Az idő előtti szivárogtatások addig is sorra érkeznek: állítólag idén ősszel nemcsak egy olcsóbb és vékonyabb PS4-et kapunk, hanem egy jóval erősebb nagytestvért is.

Az idő előtt leleplezett Slim verzió újabb információk kiszivárgását indította elForrás: Gumtree.com

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Sony a PS4 Slim mellett a Neo kódnéven futó másik PlayStation variánst is bemutatja. Ennek elsődleges funkciója, hogy képes 4K minőségű kép, és a hagyományos verziónál látványosabb grafika megjelenítésére – ez természetesen az eredeti PlayStation 4-nél erősebb hardvert és magasabb árat is jelent.

A lap szerint a Sony egyben kivezeti a piacról az eredeti PS4 konzolt (ezt váltaná a Slim modell). A jövőben érkező játékok persze elérhetőek lesznek mindkét verzióra, azzal a lényeges különbséggel, hogy a Neo kódnév alatt futó konzol jóval látványosabb (és magasabb felbontású) grafikát biztosít a játékosok számára.

Nincs kizárva, hogy csak az erősebb PlayStation 4 fogja támogatni a Sony saját VR-megoldásátForrás: AFP/Patrick Kovarik

A cikk ezt külön ugyan nem említi, de a fentiek mellett az sem elképzelhetetlen, hogy a felturbózott PS4 támogatni fogja a Sony saját virtuális valóság megoldását (PlayStation VR). Ez persze még csak találgatás, a hivatalos információkra egészen szeptember 7-ig kell várni.