Immár valós időben tudják nézni a tömegközlekedési adatokat az Egyesült Államok városaiban. Kiadták a Futár amerikai változatát, hogy lássák, hol jár a villamos.

Jelentősen leegyszerűsödhet a reggeli tömegközlekedés az Egyesült Államokban is. A Trafi alkalmazásnak köszönhetően New York, Los Angeles, Chicago, Dallas-Forth Worth és Houston lakói immárvalós időben kapnak tájékoztatást a forgalomról.

Az app egyedi algoritmust használ: kombinálja a valós időben érkező forgalmi adatokat és a corwdsourcinget, azaz a felhasználóktól érkező bejelentéseket. E kettő segítségével az eddiginél sokkal pontosabban ki tudja számítani az app a várható utazási és érkezési időt.

A Trafi akár internet nélkül is működik offline módban, persze valós idejű adatokat ilyenkor  nem nyújt.

Érdekesség, hogy az app több mint 50 forrásból nyeri az adatokat Los Angelesben. Ez nem csak az útvonaltervezésben segít, de a közlekedési rendszer sajátosságának és méretének feltérképezését is. 

A Trafi alkalmazásaForrás: App Store

"Olyan komplex nagyvárosok közlekedését sikerült vele jobbá tenni, mint Jakarta, Mumbai, Sao Paolo vagy éppen Moszkva" - nyilatkozta Martynas Gudonavicius, a Trafi elnöke. Hozzátette: Amerika csak a kezdet, terjeszkednek tovább.

Magyarországon a BKK Futár alkalmazása nyújt valós idejű tömegközlekedési adatokat a budapestieknek. Immár nem csak a villamossal, és busszal, de akár a BuBi közbringarendszerrel is tudnak számolni a helyiek.