A Google billentyűzetét másolja a Microsoft

microsoft billentyűzet word flow
Egykézzel is használható lesz a Word Flow
Vágólapra másolva!
A Google után a Microsoft is keresési funkciót épít saját virtuális billentyűzetébe. Közvetlenül a Word Flow-n belül már emojikra, gifekre, kontaktokra és kulcsszavakra is lehet keresni.
Vágólapra másolva!

Fontos frissítést adott ki a Microsoft Word Flow virtuális billentyűzetéhez iOS-re. A csomag legnagyobb újdonsága a beépített keresési funkció, amivel gifeket, emojikat, képeket, kontaktokat lehet keresni közvetlenül a billentyűzet kezelőfelületén. Netes keresések is indíthatók, akár az időjárásra, közeli éttermekre, vagy vicces videókra kíváncsi a felhasználó -

a billentyűzet beépítve tartalmazza a cég keresőmotorját, a Binget.

A Microsoft gif-kereső funkciója automatikusan vágólapra is másolja a megtalált és kiválasztott mozgóképet, amit utána könnyen be lehet illeszteni az adott üzenetbe.

Könnyebben megoszthatók üzenetben a keresési találatok is Forrás: Microsoft

A beépített kereső emojik megtalálásában is segít. Emellett a Binggel megtalált keresési találatok egyszerűbben megoszthatók az üzenetben, ahogy az megtehető a Google Gboard billentyűzetében is. A Word Flow használatát segíti még az egyedi egykezes mód is.

Nem hagyja a Google-t

A Microsoft pár hónappal azután adta ki a frissítést, hogy a Google májusban iPhone-ra is kiadott saját billentyűzetappot, a beépített keresővel felszerelt Gboardot. Ezzel célja az volt, hogy

növelje az iPhone-ról indított keresések számát.

Mivel több kutatás is kimutatta, hogy mobiltelefonról kevesebbet keresnek az emberek az interneten, mint számítógépen, így sikerülne ezen az arányon javítani. A billentyűzet beépítve tartalmazza a cég keresőmotorját, gyakorlatilag bármilyen appból indítható Google-keresés, amiben lehet gépelni.

A Google billentyűzete májusban jött ki iOS-re Gboard néven Forrás: Google

A Microsoft februárban vásárolta fel a SwiftKey billentyűzetet, most már érhető, hogy többek közt miért: ahogy a Google, ők is beépített keresővel próbálnák növelni a Binggel való keresések számát, immáron új szolgáltatásukban, az áprilisban kiadott Word Flowban.