Két kijelzője lesz az új LG telefonnak

2016.08.26. 06:00

Az LG a szeptemberi IFA kiállításon, vagy azután mutatja be legújabb csúcskészülékét, mely megörökli az elődmodell dupla kijelzőjét. Ez lesz az első olyan nem Nexus telefon, amin Android Nougat fut majd.

A berlini IFA kiállítás rengeteg izgalmat rejt, ugyan mobilos szempontból nem ez az év fő eseménye, mégis rengeteg új készülék és elektronikai eszköz mutatkozik be a német fővárosban. Ezek egyike lesz az LG idei évre szánt második csúcskészüléke, a V20.

A dél-koreai gyártó elmondásai alapján ez lesz az első olyan, nem Nexus telefon, amin már az Android 7.0 (Nougat) operációs rendszer fog futni.

Az első okostelefon, ami már Android Nougattal érkezikForrás: Android.com

Kérdés viszont, hogy a V10 nyomdokába lépő mobil vajon mennyire viszi tovább a G5-nél megismert moduláris kialakítást, ami nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az akkumulátor valószínűleg továbbra is cserélhető lesz, plusz különféle kiegészítőket lehet majd a V20-hoz csatlakoztatni.

Kiszivárgott az előlap

Evan Blassnek, a népszerű twitteres információszivárogtatónak köszönhetően most egy fotó is felkerült az internetre, amin állítólag már az LG újdonságának előlapja látható. A készülék legtetején található beszélgetési hangszóró formatervben nagyon hasonlít a BlackBerry Z30-ra, ám lejjebb már komoly különbségek lehetnek.

Ide kerülhet a másodlagos kijelző,

ami állítólag a V20-hoz képest vastagabb lesz, hogy több funkciót ellásson. Phil Nickinson, az Android Central főszerkesztője szerint a másodlagos kijelzőt ügyesen implementálták a készülék egészébe, az mégsem tudott elég hasznos lenni.

Az LG fent is látható előzetes fotója egyelőre arra enged következtetni, hogy ikonkészlet terén a legfrissebb felületre számíthatunk. Amit még tudni lehet, hogy a mobilok között

a V20-ban a világon elsőként debütálhat egy 32 bites Quad DAC,vagyis digitális audió konverter, bár az LG eddig csak annyit mondott erről, hogy a kategóriában a legjobbnak számít majd.

Valószínűleg a megjelenésig még napvilágot lát pár információ a specifikációkkal kapcsolatban, ám a QHD felbontású kijelzőre, ujjlenyomat-olvasóra nagy tétben lehet fogadni.

További cikkek: